mandag den 30. december 2013

Få en salgsvurdering og vind en hængekøje


Bestiller du en salgsvurdering, er du med i konkurrencen om en lækker Fatboy

Går du med planer om at sælge din ejerbolig – eller ønsker du måske i første omgang blot at få en fornemmelse af, hvad din bolig er værd – så kan du ganske gratis bestille en salgsvurdering hos home Lone Bøegh Henriksen A/S.
Blandt de boligejere der bestiller en salgsvurdering i en af vores 11 forretninger senest 31. januar, trækker vi en heldig vinder, som modtager en lækker Fatboy hængekøje.
Vi fortsætter konkurrencen i februar og marts, hvor vi også trækker en vinder hver måned. Dermed kan tre familier senere på året nyde sommeren på en lidt mere behagelig måde.
Vores forretninger er placeret i henholdsvis Lyngby, Virum, Holte, Ballerup, Herlev, Søborg, Bagsværd, Hillerød, Frederiksværk, Helsinge og Kbh. City. Det er underordnet i hvilken af disse forretninger, du bestiller salgsvurderingen.

Let og ubesværet
En Fatboy hængekøje kan alt det ingen andre kan - rumme en hel familie, pakkes sammen og tages med. Og så kan den tilmed tåle at blive brugt og snavset, for den er let at rengøre og med den praktiske bæretaske, der medfølger, så er den ikke alene let at medbringe til stranden, på campingpladsen eller hos vennerne, men den er også let at pakke sammen, hvis du lige har brug for den ekstra plads på terrassen.

torsdag den 12. december 2013

Rejsegilde på de første boliger i Henriksholm


 

Det blev lidt af et tilløbsstykke, da der var rejsegilde.  Godt 100 nysgerrige gæster mødte op og fik en smagsprøve på, hvordan den store naturgrund  i Vedbæk kommer til at tage sig ud.

Byggeriet i Henriksholm skyder nu hastigt frem, og torsdag den 28. november kunne Kongeegen A/S, der står bag Henriksholm A/S, invitere håndværkere, entreprenører, andre forretningsforbindelser, købere og interesserede gæster til rejsegilde. Her kunne de mange fremmødte få en fornemmelse af, hvordan de første 22 boliger kommer til at se ud.
 

En vigtig milepæl
Ejer af Kongeegen A/S, Ib Henrik Rønje fortæller:
”Et rejsegilde er en vigtig milepæl i ethvert byggeri, men det er alligevel en speciel fornemmelse at se den første virkelige markering af omdannelsen af Henriksholm til et eksklusivt boligområde. Henriksholm kommer til at danne nogle fantastiske rammer om foreløbig 22 familiers fremtidige liv, og jeg kan næsten ikke vente med at vise de færdige boliger frem”.
Borgmester Jens Ive udtrykte i sin tale stolthed over det største udviklingsprojekt i kommunen og takkede for det gode samarbejde med Kongeegen A/S.
 

Nød udsigten
Mange af de fremmødte benyttede muligheden for blandt andet fra førstesalen i rækkehusene at nyde udsigten over det smukke landskab. Og det var ikke kun ved pølsevognen, der var trængsel. Der var ligeledes travlhed i salgsudstillingen, hvor potentielle købere kunne få en snak med home og Bülow Huse.
 

Eksklusive boliger
I over 60 år har Henriksholm været lukket land for offentligheden. Nu er Forsvarskommandoens 220.000 kvadratmeter store naturområde i Vedbæk ved at blive udviklet til et helt usædvanligt og eksklusivt boligområde. Midt i naturen med skov, mose og sø som nærmeste nabo – og kun 500 meter til Øresund.
Helt udbygget kommer Henriksholm til at bestå af 150 eksklusive boliger i en harmonisk blanding af villaer, rækkehuse, gårdhavehuse og ejerlejligheder.

torsdag den 28. november 2013

Vi køber igen på skitseplan


 
Stemningen er vendt hos projektudviklerne – og hos køberne, der slår til, inden lejligheden eller rækkehuset er opført

Ingen ville populært sagt røre projektlejligheder med en ildtang, da boligmarkedet tog det voldsomme fald fra toppen - og selv da markedet ramte bunden og igen rettede sig op, holdt mange sig tilbage. Rigtig mange projekt-lejligheder er siden blevet lejet ud, da de ikke kunne sælges – og derefter har der været nogle år med stilhed på byggefronten.
Men nu er projektlejlighederne for alvor igen inde i varmen. Ejendomsmæglerkæden home melder om en markant ændring i markedet.

”Vi oplever en stigende interesse for projektsalg – både fra udviklere og den finansielle sektor. Og boligkøberne er langt mere positive og har mere tillid til tingene. Flere tør nu købe, inden byggeriet overhovedet er sat i gang eller tidligt i projektfasen,” siger home-mægler og projekt-ekspert Lone Bøegh Henriksen.
 

Stor interesse
De seneste måneder er der igangsat projekter med mange hundrede nye lejligheder i Hovedstaden. Allerede inden projekterne har nået aviserne, er interessen overvældende, forklarer Lone Bøegh Henriksen.

Også nye lejeboliger er der stor interesse for – både fra investorer og lejere. 1000 familier har på forhånd vist interesse for PKA og Topdanmarks nye leje-projekt på Margretheholmen.
home-kæden har stor erfaring som sælger og udlejer af projektlejligheder. Hovedstaden er inde i en ny spændende – og nødvendig – fase.

”Hovedstaden vokser med 1000 nye indbyggere hver måned, så der er et klart behov for flere boliger. Og køberne i dag vil have god beliggenhed, kvalitet og energirigtige løsninger – og det lever de nye projekter i høj grad op til,” siger Lone Bøegh Henriksen og tilføjer:
”Der er et kæmpe stort opsparet boligbehov. De nye boliger bliver endnu mere eftertragtede, fordi udbuddet af lejligheder generelt er for lille i Hovedstaden.”

Fakta:
Et udvalg af de nye projekter

  • home ved Lone Bøegh Henriksen har lige sat 100 lejligheder i ’Bolværket’ ved havnefronten i Teglholmen til salg. Og det forventes, at 1. etape med 63 lejligheder i ’Udsigten’ på Margretheholmen snart er udlejet.
  • 50 rækkehuse er allerede solgt på Margretheholmen, og der kommer nye etaper til salg, hvor der er noteret stor forhåndsinteresse 
  • Og i løbet af den kommende tid opfører projektudvikleren Arkitektgruppen 205 boliger til over 400 millioner kroner i Ørestad Syd med det svenske børsnoterede ejendomsselskab Balder som køber. Lone Bøegh Henriksen har været rådgiver i projekteringsfasen – og blandt andet stået for indretningen af lejlighederne – og skal også udleje lejlighederne.
  • Også på igangværende rækkehusprojekter – som Skovtofte i Virum og Henriksholm i Vedbæk – oplever home stor købersøgning, og de første 20 boliger vil blive taget i brug primo 2014.
  • Flere projekter og fotos her.

mandag den 25. november 2013

De ældste boligkøbere æder sig ind på de unge

 

Ældre over 65 år køber nu lige så hyppigt en ejerbolig som unge under 25 år

Det er typisk førstegangskøberne, der løber med overskrifterne og opmærksomheden på boligmarkedet, men en ny analyse fra ejendomsmæglerkæden home viser, at seniorerne nu sætter sig på flere ejerboliger, mens de helt unge udskyder købet.

homes tal viser, at huskøberne fra 25-34 år, de typiske førstegangskøbere, har været stort set stabile fra 2008 til 2013 med en andel på omtrent 35 %. Til gengæld er der blevet færre helt unge huskøbere med et fald fra godt 10 % til 6 %, og flere af de ældste huskøbere over 65 år – med 6 % i år mod 4 % for fem år siden.

I mange år har det ellers typisk været sådan, at de ældre stempler ud på boligmarkedet og flytter i en lejebolig eller en kommunal seniorbolig. Sådan er det fortsat, men home ser en ny tendens.

”Vi tror, at det kun er det første tegn på en ny tendens, vi ser nu. Vores bud er, at vi i fremtiden vil se flere ældre, der følger deres behov og drømme i de 10, 20, ja måske 30 års otium, der venter efter karrieren er slut - ved at skifte villaen ud med noget mindre, mere praktisk og ikke mindst komfortabelt og lækkert,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Alt i alt er der er der flere huskøbere i den ældste halvdel af befolkningen nu end set de seneste år – og særligt i de større byer er 3-4-gangskøberne gået lidt frem. Længst fremme er udviklingen i Hovedstadsområdet, hvor priserne er steget mest og i længst tid.

”Vi ser rigtig mange mennesker i slutningen af deres erhvervsaktive karriere, der sælger og køber en bolig, der passer bedre til deres behov – med en praktisk indretning, mindre vedligeholdelse og mere energirigtig – og det er både lejligheder og huse. Populært sagt en mere handy bolig,” siger ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen med 11 home-forretninger i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Mest markant er det, at hver 10. ejerlejlighed er købt af seniorer over 65 år i år mod 6 % for fem år siden. For de unge under 25 år er det stik modsat med et fald fra 16 % til 10 %. Rigtig mange seniorer vælger dog også at flytte i nybyggede lejeboliger, hvor de kan få samme komfort og ikke behøver at binde overskuddet fra et villasalg i nye mursten.

At der er færre af de helt unge boligkøbere, følger som en reaktion på finanskrisen, mener Mads Ellegaard.

”Der er nok ingen tvivl om, at finanskrisen og dens efterdønninger gør, at mange udskyder beslutningen om at købe den første bolig. Mange unge købere har ventet, mens det hele var usikkert, og de er blevet mere grundige og forsigtige, så det er en moden og velovervejet beslutning, når de endelig slår til. Samtidig ønsker bankerne en større sikkerhed – eksempelvis at de unge købere har flere penge sparet op, ” siger Mads Ellegaard.

onsdag den 30. oktober 2013

Tak for støtten ved Røde Kors Landsindsamling


 

Den 6. oktober samlede Røde Kors ind til blandt andet flygtningene fra borgerkrigen i Syrien. Hos home var vores beskedne bidrag, at vi dels lagde lidt annonceplads til, dels at vi havde indsamlingsbøsser med alle vores ejendomsmæglere, der denne dag var ude for at afholde åbent hus i mange forskellige boliger. Der kom 1.200 kroner i bøsserne, og det er vi meget taknemmelige for. Desuden valgte vi hos home selv at bidrage med yderligere 10.000 kroner til det gode formål. I alt gav landsindsamlingen lidt over 18 millioner kroner.
 
Lone

søndag den 27. oktober 2013

Palæ villaer på vej på Henriksholm


 

Nu kan yderligere 13 familier få nye drømmeboliger på den attraktive Henriksholm grund ved Vedbæk

Bülow Huses kreative arkitekter har designet usædvanlige og eksklusive Palæ villaer med sjæl og charme, som opføres i to plan. Der er valgfrihed blandt 13 individuelle byggegrunde, hvorpå Palæ villaerne tilpasses den enkelte grunds muligheder og købernes ønsker for størrelse og indretning m.m.
”Vi tegner og tilpasser huset efter kundens individuelle ønsker, og der er mange valgmuligheder. Palæ villaerne er tegnet og specielt tilpasset Henriksholm området, og de opføres langs Henriksholms Allè, og kommer dermed til at danne en meget fin harmoni i det majestætiske miljø i det nye boligområde Henriksholm i Vedbæk,” siger salgsdirektør Per Leth, Bülow Huse A/S.
 

Kvalitetshåndværk
Indvendigt er der masser af muligheder for, at køberne kan sætte deres eget præg. Materialevalget tilpasses kundens ønsker, og spænder vidt fra det stilsikre og tidsvarende til det eksklusive og moderne. Alle boligerne opføres, så de lever op til energikrav 2015.

”Er du interesseret i en Palæ villa midt i den skønneste nordsjællandske natur, så kan din nye bolig indflyttes fra sommeren 2014. Hos Bülow Huse er årtiers byggetraditioner forenet med dansk design og kvalitetshåndværk, når det er bedst,” siger han.
Palæ villaerne opføres alle i det historiske naturskønne område og i direkte forbindelse med skov og naturen, hvor stisystemer fører rundt i det store tilstødende fredede naturskønne miljø. Det nye boligområde ligger i kort gåafstand til Vedbæk Station, skole, bymidte, havn, strand, daginstitutioner, offentlige transportmidler, tennisbaner, boldbaner, golfklub, butikker, restauranter, cafèer etc. - og kun med 20 minutters kørsel til Rådhuspladsen i Købehavn.


Betal ved aflevering
”Husene vil blive forskellige i størrelsen fra 160 – 250 kvadratmeter, og de ligger på grunde i størrelsen fra 800 – 1000 kvadratmeter. Hus og grund sælges som samlet pakkeløsning, og der betales først når nøglen afleveres. Det giver optimal sikkerhed for køberne,” fortæller Per Leth.

Det ny attraktive boligområde etableres på et 220.000 kvadratmeter stort naturområde i Vedbæk. I mere end 60 år har det været lukket land for offentligheden. Men nu bliver Forsvarskommandoens hidtidige store fredede område ændret til et usædvanligt og eksklusivt boligområde, der helt færdigudbygget vil komme til at rumme i alt cirka 150 boliger.
Byggeriet af yderligere 22 boliger er allerede gået i gang. Der er tale om otte gårdhavehuse og 14 rækkehuse, som forventes at stå indflytningsklar til sommer. Desuden vil fem af områdets eksisterende villaer blive bevaret og nænsomt ombygget efter tidens standard.

Du kan se mere på www.bulowhuse.dk eller www.henriksholm-boliger.dk – eller du kan kontakte home Lone Bøegh Henriksen A/S, som varetager salget af boligerne på Henriksholm.

lørdag den 26. oktober 2013

Ny offentlig (over)vurdering udskudt

Sagen om de forkerte offentlige vurderinger har fyldt en hel del gennem de seneste seks uger - både i pressen, hjemme omkring middagsbordene og såmænd også i vores ejendomsmæglerforretninger.

Ifølge en foreløbig gennemgang har der været fejl i langt over halvdelen af de offentlige vurderinger fra 2011. Det har fået den nuværende skatteminister Holger K. Nielsen til at love, at der vil blive fundet en løsning på problemet. Således vil ministeren betale pengene tilbage til de danskere, der har betalt for meget i enten ejendomsværdiskat eller grundskyld på baggrund af 2011-vurderingerne.

Hvornår og hvordan det sker, har han endnu ikke meldt ud. Samtidig har Skat udskudt den nye offentlige vurdering, som skulle have været gældende fra 1. oktober i år. Det sker, fordi man vil præsentere et helt nyt vurderingssystem, som skal danne meget mere præcise skøn fremover.

Der er nemlig tale om skøn, og det er også næsten umuligt at forlange, at Skat med en vurdering med 24 måneders mellemrum skal ramme præcist. For boligmarkedet er en konstant flydende variabel, der flytter sig efter udbud og efterspørgsel samt nationaløkonomisk aktualitet, hvor konjunkturerne slår igennem på handelspriserne måned for måned.

Naturligvis er det af største vigtighed, at boligejerne betaler det korrekte beløb i boligskatter. Og naturligvis er det vigtigt, at kommende boligsælgere kan regne med, at de offentlige vurderinger nogenlunde svarer overens med effektuerede handelspriser. Men har man brug for et mere præcist fingerpeg om ens boligs handelsværdi, så bør man nok i stedet tage fat i os ejendomsmæglere. Vi har fingeren på den aktuelle puls i det lokale marked, og det giver ærligt talt det bedste bud på en aktuel boligværdi.

Lone

tirsdag den 24. september 2013

Mange købere på boligrov


 

Haverne bugner af modne æbler lige nu – og af plukkeklare boliger.

Lighedstegnet mellem frugthaverne og boligmarkedet er, at det – måske – er tid til at plukke nu. Boligpriserne og renten er steget de seneste måneder, og det er et tegn på, at markedet er ved at vende. Samtidig breder opklaringen på boligmarkedet sig så småt ud fra København til de omkringliggende områder. Og heldigvis har mange købere fanget signalet om boliger til attraktive priser og renter, der fortsat er i den lave ende.
Mange af de boliger, der er til salg gennem de 10 forretninger under home Lone Bøegh Henriksen A/S fik besøg af nysgerrige og potentielle købere, der ville se nærmere på en specifik bolig eller blot danne sig et overblik over det store udvalg af boliger, der er til salg lige i øjeblikket.

”Mange steder var der godt besøgt, andre steder kom kun få – og nogle boliger blev slet ikke besøgt af nysgerrige. Men det er altid svært at forudsige, hvor stor succesen bliver. Men jeg er ikke i tvivl om, at der vil blive udarbejdet en stribe købsaftaler i kølvandet på Åbent Hus,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen.
Hun tilføjer, at seriøsiteten blandt de fremmødte var højere end ved det seneste arrangement.

”Sidste gang var der nok generelt lidt flere besøgende, men de fleste var osere. Denne gang var langt de fleste helt tydeligt aktivt søgende på boligmarkedet.  Og åbent hus kan være en fordel for mange, for hvis man ser tre-fire boliger i træk, så er det nemmere at drage direkte sammenligninger,” fortæller hun.

torsdag den 5. september 2013

Skovtofte-projektet skrider planmæssigt frem


 
Næsten halvdelen af første etapes 16 boliger er nu solgt eller reserveret

Naturområdet ”Skovtofte” ved Virum ændres i disse år til et helt nyt boligområde. Indtil for fire år siden husede den 50.000 kvadratmeter store grund Det Socialpædagogiske Seminarium, men efter lukningen i 2009 har der været arbejdet på spændende planer, der altså nu er i gang med at blive realiseret af Borohus Skovtofte.

Prøvehuset blev færdigt midt i august, og det har allerede været besøgt af flere hundrede nysgerrige personer og familier. Byggeriet af første etape, som kommer til at bestå af 16 rækkehuse, pågår som planlagt og indflytning sker til februar. P.t. er fire af de 16 boliger solgt mens yderligere tre er reserveret.
Allerede nu er næste etape igangsat med opførelse af yderligere 10 rækkehuse, som forventes indflytningsklar til juli 2014. I foråret igangsættes opførelsen af de vestligt beliggende rækkehuse, som forventes klar til indflytning i sommeren 2015.

Også en nænsom restaurering og ombygning af de tre eksisterende historiske palæ-ejendomme, er forestående. Den begynder til foråret, og det bliver med respekt for bygningernes historie. De tre ejendomme ændres til 20 fashionable ejerlejligheder i forskellige størrelser med nutidig indretning.
Herefter vil Skovtofte være er helt færdigudviklet med i alt ca. 75 spændende boliger med en attraktivt og helt særlig beliggenhed. De kommende beboere kan se frem til bo i et særdeles naturskønt område, hvor alle boliger er beliggende i en park med gamle træer og æblelund.

De ny boliger opføres i den nordlige del af Skovtofteområdet, mens de gamle bygninger ligger i den sydvestlige del. Derved friholdes de store fællesarealer til blandt andet den grønne kile, der forbinder Hummeltoftevej med Lyngby Åmose.
Der er åbent hus i prøvehuset og på området hver søndag formiddag, hvor du kan møde repræsentanter fra home Lyngby, som varetager salget af boligerne for bygherren, Borohus Skovtofte.

onsdag den 4. september 2013

Så slår vi dørene op


 

14.-15. september afholder home et landsdækkende Åbent Hus, hvor der for alvor bliver mulighed for at se og sammenligne boliger
Der bliver nok at se til for de ansatte hos home LBH i weekenden 14.-15.september, hvor vi deltager i home-kædens landsdækkende Åbent Hus arrangement. Samtlige ejendomsmæglere vil være ude i de mange boliger, klar til at besvare spørgsmål fra de forhåbentlig rigtig mange mulige købere.
”Vi forventer en hel del besøgende rundt i boligerne, nok også flere end normalt, da arrangementet er markedsført mange steder i flere forskellige typer medier. Men det er altid svært at forudsige, hvor stor succesen bliver. Nogle boliger vil få rigtig mange besøgende, andre få – og enkelte måske slet ingen. Men jeg er ikke i tvivl om, at der vil blive udarbejdet en stribe købsaftaler i kølvandet på Åbent Hus,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen.

Let at sammenligne
Åbent Hus er en bekvem fordel for de mulige købere, der endnu ikke er helt sikre på, hvad de går efter. Det er nemlig muligt at besøge mange boliger på kort tid, og dermed får man et stort sammenligningsgrundlag.

”Med det store udbud, der findes i øjeblikket, kan åbent hus være en øjenåbner for køberne. Nogle gange kan det nemlig være svært at overskue markedet – og især at sammenligne forskellige boliger. Men hvis man ser tre-fire boliger i træk, så er det nemmere at drage direkte sammenligninger, end hvis der er flere dage mellem fremvisningerne,” forklarer indehaver Lone Bøegh Henriksen.
De præcise tidspunkter for, hvornår der er Åbent Hus i de enkelte boliger kan du se i vores avis, homenyt, som distribueres fredag den 13. september i hele området – samt på home.dk

tirsdag den 20. august 2013

Byggeriet på Henriksholm er gået i gang


 

I løbet af sommeren 2014 vil 8 gårdhavehuse og 14 rækkehuse, tegnet
af Kim Utzon Arkitekter, stå indflytningsklar.

 
EFTER EN periode med oprydning og nedrivning på Forsvarskommandoens tidligere område Henriksholm i Vedbæk, er byggeriet af de nye boliger nu gået i gang. I første omgang opføres 22 boliger beliggende i den sydvestlige del af området.

Ib Henrik Rønje, direktør for og stifter af Kongeegen A/S, der står bag projektet, glæder sig over at være kommet i jorden:

"Lige siden salgsstarten i februar har der været stor interesse for Henriksholm projektet og 6 ud af de 22 boliger i etape I er allerede solgt. Efter at byggeriet er gået i gang, og kunderne kan se at der er byggeaktivitet på området, oplever vi en stigende interesse - så vi arbejder optimistisk videre."

 
Åbner hver søndag

CASA A/S står for opførelsen af boligerne. Virksomheden har mange års erfaring med opførelse af boliger - siden 1985 har de således opført mere end 8.000 boligbyggerier.

Lone Bøegh Henriksen, indehaver af home Kgs. Lyngby/Virum, der står for salget, er ligeledes meget positiv:

”Vi er blevet bekræftet i at hele Henriksholm området og de fantastiske boliger er noget helt særligt. Vi holder således Åbent Hus på Henriksholms Allé 29 i Vedbæk søndage fra kl. 13-14, eller efter aftale, hvor interesserede er velkommen til at komme forbi og få en snak med os - eller kigge inden for i de eksisterende nyrenoverede villaer, der er til salg, samt besigtige parcelhusgrundene, hvor man kan opføre sit drømmehus."

Læs mere her.

tirsdag den 30. juli 2013

Gode råd til nye forældrekøbere


 

Torsdag den 15. august holder home LBH forældrekøbsmøde i København. Ugen efter gentager vi arrangementet i både Lyngby og Ballerup.

Forældrekøb er stadig et vigtigt alternativ til en traditionel lejebolig gennem boligforening eller måske en kollegielejlighed. Ikke mindst i denne tid, hvor rekordmange nye studerende netop har fået at vide, om de er kommet ind på deres drømmestudie.
Lige nu er ventelister til kollegieboliger og lejelejligheder urealistisk lange – og får man endelig tilbudt en lejebolig, er den ofte meget dyr, fordi udlejerne naturligvis også vil have betaling for deres eftertragtede varer.


Kendt model
Et alternativ er at forældrene selv bliver udlejere. Det vil sige, at de køber en lejlighed, som de derefter lejer ud til barnet. Det er den model, de fleste kender som forældrekøbsmodellen, og det kan interesserede høre meget mere om på homes forældrekøbsmøder. Vi holder det første i København torsdag den 15. august.  Tirsdag den 20. august bliver det i Ballerup, og onsdag den 21. august i Lyngby.

Forældrekøb er ofte en god investering, hvis forældrenes egen bolig har en høj friværdi. Friværdien kan investeres fornuftigt ved at købe en lejlighed, som børn eller anden familie kan leje sig ind i. Mange af udgifterne kan trækkes fra i skat, hvilket gør lejligheden meget billig for den ejende part. Når studietiden er ovre, kan lejligheden fortsat lejes ud, eller den kan sælges, hvilket gør det muligt at opnå en fornuftig indtjening, såfremt lejligheden er steget i pris.


Lær mere
Det kan du høre meget mere om på møderne den 15., 20. og 21. august. Du skal tilmelde dig på forhånd, hvis du ønsker at deltage. Du kan tilmelde dig her.

På selve mødet møder du repræsentanter fra home og Danske Bank, som fortæller dig om boligmarkedet for forældrekøb, og om de forskellige muligheder for finansiering. Du møder også en revisor fra BDO, der vil gennemgå nogle af de mange forhold – herunder skatteregler – man som forældrekøber skal være opmærksom på.
Efter mødet er home vært ved en let anretning i form af sandwiches og øl/vand og vin.

Hvad: Forældrekøbsmøde København
Hvornår: Torsdag den 15. august kl. 18.
Hvor: Kuppelsalen, Laksegade 10, Kbh.
Tilmelding og yderligere info hos home Kbh. City på tlf: 3391 2291 eller på city@home.dk

Hvad: Forældrekøbsmøde Ballerup
Hvornår: Tirsdag den 20. august kl. 17.
Hvor: Ballerup Super Arena, Ballerup Idrætsby.
Tilmelding og yderligere info hos home Ballerup på tlf: 4468 2055 eller ballerup@home.dk

Hvad: Forældrekøbsmøde Lyngby
Hvornår: Onsdag den 21. august kl. 17.30.
Hvor: Danske Bank, Lyngby Hovedgade.
Tilmelding og yderligere info hos home Lyngby/Virum på tlf: 4593 2444 eller lyngby@home.dk

torsdag den 25. juli 2013

Fritidshus - 5 gode råd inden du køber


Er du på udkig efter et sommerhus? Så peger vi her på et en håndfuld forhold, du kan tage med i dine overvejelser.

Se efter vandet. Gør op med dig selv, hvor langt du vil gå efter vandet. Det er en klassiker, der aldrig går af mode. Fredet, flot natur i nabolaget er også værd at kigge efter.

Vælg mellem ’trendy’ og klassisk. Nyt og spændende formsprog præger nye huse, men hvis der ikke er råd til et nyt hus, så overvej det enkle og romantiske – det klassiske, sortmalede træhus lever i bedste velgående.

Kig på landkortet. Hvis pengene ikke rækker til et hus i det kendte og eftertragtede sommerhus-område, så har de dyrere områder ofte billigere naboområder med fine kvaliteter.

Overvej indretningen. Hvis huset er tænkt som samlingssted, kan det være en god idé med en stor stue eller køkken/alrum i huset, mens værelser og soverum væk fra stuen giver mulighed for ro – både for børn og voksne.

Udregn brugsværdien. Den største værdi ved at eje et sommerhus er at bruge det – og ikke kun om sommeren. Det gør du allerbedst, hvis du ikke har for lang transport.

fredag den 12. juli 2013

Studieboligen bliver ekstra eftertragtet

 

Rekordmange unge har søgt videregående studier i år

Hvad er en bolig værd under studierne?

Spørgsmålet er mere relevant i år, hvor 88.000 unge, hvilket er rekordmange, har søgt om optagelse på en videregående uddannelse. Det er 50 % flere end i 2008, og det skaber et ekstra pres på de gode studieboliger i de større byer, forudser ejendomsmæglerkæden home.

”Der er allerede nu rift om de studieegnede lejligheder, og det pres bliver absolut ikke mindre i år,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.


Et forældrekøb er i år særdeles relevant, fordi det lige nu er billigere end længe set at købe en lejlighed og leje den ud til sit barn.

”Kan man gøre en god og en dårlig studiebolig op i penge? Lige nu er der fokus på de lavere priser, ultralave renter og en forventet gevinst de kommende år. Det er også korrekt, men den kedelige sandhed er, at ingen med sikkerhed kan sige noget om fremtiden. Men mange forældre ved, at der er fremtid i at give tryghed og ro til barnet under studierne – og her spiller boligen en afgørende rolle som fast base,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

home afholder forældrekøbsaftener rundt om i landet i august – i år i København, Aarhus, Aalborg og Vejle.

home giver på møderne en status på boligmarkedet lige nu, og forældrene kan høre og spørge om fordelene og økonomien ved forældrekøb, mens Danske Bank fortæller om lånemulighederne.

Det er selvfølgelig gratis at deltage, og tilmelding sker her.

onsdag den 10. juli 2013

Ekspert: Man skal købe bolig nu

 

Danskerne kaster igen kærligheden på boligmarkedet. Boligsalg i home-kæden op med 7 procent i årets første halvår


Forholdet har længe været som i en gammel popsang fra Thomas Helmig ”Nu hvor du har brændt mig af…”.

Men nu nynner danskerne igen med på mere positive strofer og har de mest optimistiske forventninger, siden finanskrisen sendte boligmarkedet ud på en stejl rutsjetur. I dag forventer 53 procent af danskerne stigende huspriser det kommende år. Kun hver tiende regner med faldende priser - ifølge en meningsmåling foretaget af Greens for Børsen.
Det får nu en af landets førende boligeksperter Morten Skak, lektor ved Syddansk Universitet til at sige følgende til dagbladet Børsen:

”Hvis det er spørgsmålet, om man skal købe nu eller om et år, så synes jeg, at man skal købe nu."
Og den opfordring har flere danskere allerede taget til sig. Ejendomsmæglerkæden home melder om 7 procent flere boligsalg i årets første seks måneder.

”Vi kan tydeligt mærke, at danskerne ser mere positivt på boligmarkedet, og at det allerede er slået igennem med flere handler. Og vi har de seneste tre måneder – april til juni – solgt 12 procent flere boliger end i samme periode sidste år,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.
Der er fortsat regionale forskelle – både i antallet af handler og prisudviklingen. Stærkest går det lige nu omkring de større byer, særligt i Hovedstadsområdet.

”Men vi håber og tror på, at de gode takter langsomt, men sikkert vil brede sig,” siger Mads Ellegaard.
Den mere positive stemning på boligmarkedet har også vist sig i stigende priser på landsplan – særligt for ejerlejligheder.

tirsdag den 4. juni 2013

Andelen - studiebolig til lavpris


’Forældrekøb’ af andelsbolig er en overset mulighed. Få ’finten’ her

Der er en smutvej til en billig studiebolig og den går over en andelsbolig.

Stort set alle andelsforeninger kræver, at det er andelshaveren, der bor i lejligheden, og det sætter normalt en stopper for forældrekøb af andele, fordi det lige netop er forældrene, der køber lejligheden og søn eller datter, der bor i den.

Men forældrene kan trods dette sagtens hjælpe med en andel som studiebolig. Har forældrene friværdi i deres ejerbolig er man godt på vej til en studiebolig, der kan være helt op til 40-50 procent billigere end et forældrekøb af en tilsvarende ejerlejlighed, skriver magasinet Penge & Privatøkonomi.

Det er folk så småt ved at få øjnene op for, oplever homes ejendomsmæglere i de store studiebyer:
”Vores mæglere møder et stigende antal forældre og børn, der vælger en andel som studiebolig,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home, der forklarer at meget negativ omtale af andelsboliger og høje renter på andelslån har presset priserne langt under tilsvarende ejerlejligheder.

’Andelsfinten’ til en billig studiebolig foregår således:
Søn eller datter låner pengene til købet af andelen af mor og far. For eksempel som et rente- og afdragsfrit familielån. På den måde opnår ’barnet’ en langt lavere rente end ved et traditionelt andelslån i banken og bliver tilmed selv ejer af boligen.
I forbindelse med lånet udfærdiges et gældsbrev, som beskriver de nærmere betingelser for familielånet, der typisk er et såkaldt anfordringslån. Denne type lån kan opsiges med kort varsel af begge parter. Et standard gældsbrev findes gratis på Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentations hjemmeside – abf-rep.dk.

På home.dk kan du se den anslåede tekniske pris på andelslejligheder, der indeholder selve andelsprisen samt lejlighedens andel af foreningens gæld. Denne pris kan du i grove træk sammenligne med priserne på ejerlejligheder.

home understreger i øvrigt, at økonomien i en andelsbolig som udgangspunkt er mere uigennemskuelig end for en ejerlejlighed.

”Derfor anbefaler vi potentielle købere af en andelsbolig at alliere sig med en rådgiver, der kan hjælpe med at belyse andelsboligforeningens samlede økonomi,” slutter Mads Ellegaard, relationschef i home.

(Foto: Palle Peter Skov)

onsdag den 29. maj 2013

Pas på med udbudsprisen


Boligejer i Kongens Lyngby har fortrudt, hun ikke valgte den realistiske mægler fra start

Købere rundt om i landet mærker konsekvenserne af en for høj udbudspris. 

Ekstra Bladet har talt med én af dem; Ulla Hagen der for lige over et halvt år siden besluttede sig for at sætte sit hus i Kongens Lyngby til salg.

Hun inviterede to mæglere ud for at vurdere huset, men deres vurdering af Ullas hus var vidt forskellige.

Den ene mægler mente, at hun kunne få fire millioner for det 160 kvm store hus, mens den anden mægler Michael Fisker Christensen fra home Kgs. Lyngby mente, at hun kun kunne få 3,5 mio. kroner.
”Og så bliver man jo grådig og vil have så meget for huset som muligt. Så derfor valgte jeg den mægler, som mente, at det var mest værd, siger Ulla Hagen, der 63 år og på vej på pension, til Ekstra Bladet.

Men der kom overhovedet ingen købere, og siden blev prisen sat ned ad to omgange - og endte til sidst på 3,5 mio. kr.
”Til sidst kom der én mulig køber og så huset. Og han var den eneste i et halvt år,” siger hun til avisen.

Da formidlingsaftalen udløb skiftede Ulla Hagen til home Kgs. Lyngby, som oprindelig havde vurderet huset til 3,5 mio. kr., og hun ville ønske, hun havde valgt den mere realistiske vurdering fra start. 

Det kan indehaver og ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen i home Kgs. Lyngby m.fl. godt forstå.

”Den bedste strategi er at sætte en skarp og attraktiv pris fra starten, hvor boligen er en nyhed på markedet. Er den første udbudspris for høj, er man nødt til at justere prisen ned undervejs. Efterhånden som boligen har været på markedet nogle måneder, mister den sin nyhedsværdi, og man kan ende på en salgspris, der er lavere, end den man kunne have opnået med en mere realistisk udbudspris,” siger Lone Bøegh Henriksen.

I dag er Ulla Hagens hus sat til salg hos home for 3,3 mio. kr., og hun og ejendomsmægleren er sikker på, det vil få køberne ud af busken. 


Til boligsælgere:Gode råd fra home

  • Vigtigst af alt: Køberne fokuserer meget på prisen. Derfor handler det ikke bare om at følge med prisudviklingen, det handler om at være foran den.
  • Naboens pris er ikke nødvendigvis rigtig. Mange boligsælgere sammenligner oftest med det, der står til salg. Hvis naboen har sat sit hus til salg 500.000 kr. over markedspris, så rammer også du skævt fra start. Kig i stedet for på, hvad der er solgt – det kan mægleren fremvise eksempler på.
  • Vælg en mægler, der løbende sælger godt i dit område – det betyder, at mægleren ved, hvad der sælger på markedet og til hvilken pris.

tirsdag den 21. maj 2013

Lyngby hurtigst fra start


Vroum, vroum! home Kgs. Lyngby/Virum vandt kædens interne salgskonkurrence ’Formel home’ i april
 
Gentlemen, start your engines!
Sådan kunne det have gjaldet ud i home-forretningen på Jernbanevej 4 ved indgangen til april.
I hvert fald har medarbejderne haft fuld fart på. Så meget, at de løb med titlen som aprils bedst sælgende home-forretning i sin kategori.

Ejendomsmægler og salgschef Anders Kitaj Holm i home Kgs. Lyngby/Virum glæder sig over sejren:
" Det giver os ekstra blod på tanden til at sælge flere huse, når vi gør det godt i forhold til vores kolleger i kæden. Stor ros til alle medarbejderne – det er et teamwork, hvor vi hjælper hinanden til at levere den bedste service og flest mulige salg,” siger ejendomsmægleren.

home-folkene i Kgs. Lyngby/Virum klarede sig i april ikke bare godt i forhold til kollegerne i de andre home-forretninger, men også en del bedre end sidste år.
Salget i april ligger i år knap 30 procent over samme måned sidste år, og i de seneste tre måneder ligger salget cirka 7 procent over samme måneder sidste år, oplyser Anders Kitaj Holm.

Han vil dog meget gerne dele sejrskransen og -champagnen med boligmarkedet i ’det grønne område’, der arter sig helt fornuftigt.

”Vi oplever rigtig god aktivitet i markedet. Køberne er positive og beslutningsklare, og vi kan især mærke, at der er mange yngre familier fra København, der nu har fået solgt deres lejlighed og rykker ud af byen - til glæde for hussælgerne her,” fortæller han.

Han oplever også stigende aktivitet i de lidt højere prislag.

”Kunderne er ikke længere helt så tilbageholdende. De har generelt en holdning til, at markedet nu er i bedring, men de er dog fortsat opmærksomme på ikke at komme til at købe for dyrt, så det er stadig altafgørende at gå ud med den rigtige pris fra starten,” siger Anders Kitaj Holm og understreger, at det er den rigtige salgsstrategi:

”Vi ser faktisk mindre afslag på de ejendomme, der har en realistisk udbudspris, ligesom disse boliger som regel bliver solgt hurtigere - typisk i løbet af 2-3 måneder.”

I home Kgs. Lyngby/Virum er mæglerne opsatte på at følge succesen i april op:
”De gode takter er fortsat her i maj, men nu må vi se, om vi kan tage sejren igen, når måneden er gjort op,” slutter Anders Kitaj Holm.

 

Fakta: Om ’formel home’I ’Formel home’ konkurrerer de godt 800 medarbejdere i home og home Erhverv rundt om i landet i en række kategorier. For eksempel i salg af fritidshuse, ejerlejligheder og erhvervsejendomme.
Hver måned kåres en vinder, og det bliver ligeledes opgjort, hvem der står øverst på sejrsskamlen i hver kategori, når året er omme.

søndag den 12. maj 2013

Kun få frygter mos på til-salg-skiltet

 
Analyse viser, at kun 13 % frygter, at deres bolig er usælgelig

Man skulle tro, at frygten var større – med de seneste års krisesnak om det danske boligmarked in mente.
Men Bolius’ Boligejeranalyse 2013 viser, at kun 13 % frygter, at deres bolig er usælgelig. Det svarer til en beskeden 9. plads ud af 16 valgmuligheder i analysen.
 
”Om boligen kan sælges, er jo et reelt spørgsmål, som boligejerne også stiller os. Og svaret er, at det heldigvis ér muligt med den rette rådgivning, så huset sættes til salg til den rigtige pris og med den helt rigtige annoncering. Konkurrencen om boligkøberne  skal afspejles i både prissætning, markedsføring og i vores arbejde med køberkartoteket,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Når det er sagt, så er der områder af Danmark, hvor det er lettere end andre at sælge hus. Lige nu er det især de større byområder, der oplever fremgang med stigende priser og flere handler, men det kræver en ekstra indsats og længere salgstid i områderne længere væk fra byerne, konstaterer home.

Mere bekymrede er boligejerne ved tanken om, at de mister deres arbejde og dermed ikke har råd til deres nuværende bolig. Det giver 25 % udtryk for.
Mest frygtet er det, at huset bliver dyrere at varme op samt at have strøm i kontakterne. Hele 43 % af de danske husejere har energiregningen på toppen af bekymringslisten, viser Boligejeranalysen.

onsdag den 24. april 2013

Sælg eller køb hus med håndværker-tilskud

 
Boligjob-ordningen er endnu en gave til nuværende og nye boligejere

Det er ikke kun håndværkerne, der glæder sig over boligjob-ordningen, hvor boligejere kan høste skattefradrag for håndværkerregningen. Også ejendomsmæglerne er glade.
”Det er ret unikt, at danskerne lige nu kan købe en billig bolig, få historisk lave renter - og et tilskud til håndværkeren. For fem-ti år siden var situationen en helt anden: Boligpriserne var himmelhøje, realkreditrenterne lå højere og håndværkerne havde så travlt, at de kunne vælge og vrage mellem opgaverne,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

For nuværende og kommende boligsælgere ser home gode muligheder i håndværkerfradraget.
”Håndværkerfradraget kan bruges til at rette lette fejl og skavanker på boligen inden et salg. Selv enkle tiltag kan gøre boligen mere attraktiv, så den både bliver solgt hurtigere og til en bedre pris,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

For nyslåede eller kommende boligejere er der tale om en perfekt indflyttergave.
”Typisk bruger nye boligejere mellem 100.000-200.000 kr. på deres nye hjem, så der er tale om en god – og sikkert kærkommen – håndsrækning. Uanset om det er en villa, et forældrekøb eller et sommerhus til sit otium, følger der altså lige nu en bonus med, så man lettere kan indfri sine drømme. Det er bare rart at vide, at der er lidt ekstra at gøre med,” siger Mads Ellegaard.

Og for eksisterende boligejere, der ikke ønsker at flytte, så betyder håndværker-fradraget måske bare, at man kommer i gang med de planer, man har tumlet med. Og det er jo først og fremmest en stor glæde for en selv at gøre noget ved boligen.

Fakta: Boligjob-ordningen
  • Boligjob-ordningen udvides til også at omfatte sommer- og fritidshuse med virkning fra 22. april 2013.
  • Med genindførelsen kan danskerne få fradrag for en række ydelser for op til 15.000 kr. om året pr. person over 18 år i husstanden. Ud over boligforbedringer drejer det sig også om for eksempel rengøring og børnepasning
  • Se mere om ordningen her.

onsdag den 17. april 2013

Så spirer til-salg-skiltene frem


Optimisme: Flere boligejere blev boligsælgere i marts

Flere boligejere springer ud som boligsælgere. Antallet af ejerboliger til salg steg i marts med 3.305 boliger, og der er nu 61.087 ejerboliger til salg.

Det viser boligudbudsstatistikken, som udsendes af Realkreditrådet. De 61.087 ejerboliger til salg ved udgangen af marts fordeler sig på 41.547 parcel- og rækkehuse, 7.370 ejerlejligheder og 12.170 fritidshuse. Stigningen i boligudbuddet i marts gælder for alle boligtyper og i hele landet.

Den relativt kraftige stigning i boligudbuddet skyldes ifølge Realkreditrådet en stigning i antallet af boliger, som sættes til salg, mens antallet af boliger, der er taget af markedet eller solgt, ligger nogenlunde uændret.

”Flere boligejere sætter handling bag deres planer om at skifte bolig, og det betyder, at der nu kommer flere boliger på markedet til glæde for køberne,” siger relationschef i home Mads Ellegaard i en kommentar til statistikken.

I marts blev 8.937 nye boliger sat til salg. Til sammenligning er der det seneste år i gennemsnit sat godt 6.000 boliger til salg hver måned.


home har de seneste måneder kørt kampagne-budskabet ”Drømmen findes i virkeligheden”, og derfor er det positivt, at flere nu sætter handling bag.

”At sætte til salg er første skridt til at opfylde sin drøm. Vi kan se, at boligkøberne går meget efter nyhederne på boligmarkedet, så det øgede udbud giver os forhåbning om et øget salg de kommende måneder,” siger home-chefen.

Boligudbuddet er dog trods stigningen lavere end sidste år på samme tid. Der var ved udgangen af marts 2.777 færre ejerboliger til salg i forhold til marts 2012, hvilket svarer til et fald på 4,3 %. Antallet af udbudte parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder er faldet med henholdsvis 4,8 % og 15,2 %, mens udbuddet af fritidshuse er steget med 5,6 %.

onsdag den 3. april 2013

Skovtofte-premiere blev et tilløbsstykke


 

180 kiggede forbi i flot forårsvejr, da der 2. påskedag for første gang var åbent hus i det nye attraktive boligprojekt Skovtofte i Virum. 10 af 16 rækkehuse allerede reserveret.

Vores ejendomsmæglere havde travlt, da der mandag den 1. april blev holdt premiere-åbent hus i Skovtofte i Virum – et stort nyt boligprojekt på en flot naturgrund. Det 50.000 kvadratmeter store område tæt på Mølleådalen og Bagsværd Sø, som indtil 2009 husede det Socialpædagogiske Seminarium, omdannes til et spændende boligområde. Når hele projektet er færdigt, vil Skovtofte bestå af 21 ejerlejligheder fordelt i de tre palæejendomme fra 1900-tallet. Desuden opføres 50 nye rækkehuse på grunden.
Det er de første 16 af disse rækkehuse, der nu er kommet til salg. Og efter de besøgendes interesse at dømme, så bliver Skovtofte en stor succes. Det stod klart efter premieren, hvor ejendomsmæglerne fra home Lone Bøegh Henriksen lavede 10 reservationer ud af 16 mulige.

Indflytningsklar sidst på året
”Interessen var meget stor, og ikke kun for rækkehusene, for rigtig mange spurgte interesseret til materiale om de kommende 21 lejligheder, som kommer til salg på et senere tidspunkt,” fortæller Lone Bøegh Henriksen, der varetager salget af boligerne for bygherren Borohus Skovtofte.

Rækkehusene, hvor de første 16 er indflytningsklar sidst på året, bliver i både et og to plan og varierer i størrelse fra cirka 100 til 150 kvadratmeter. De opføres i små grupper med to-tre enheder i hver, der placeres forskudt for hinanden, hvilket giver god privathed for den enkelte bolig. Rækkehusene bliver opført med energiøkonomi for øje, blandt andet med solceller på taget.

”Vi glæder os til at tage imod endnu flere besøgende ved andre åbent hus-arrangementer. Interesserede har muligheden igen på søndag den 21. april,” siger Lone Bøegh Henriksen.

torsdag den 28. marts 2013

Først NU kommer boligkøberne


ANALYSE: Påsken nydes i familiens skød. Flere fremvisninger, når helligdagene er ovre

Påsken står mere på familiebesøg end på fremvisning af bolig. I tiden op til påske har ejendomsmæglerne mere travlt med at gøre ’nyheder’ klar på nettet end at vise frem, så boligerne er klar til den kommende tids højsæson. I ugerne før og efter påske banker køberne mere på hos ejendomsmægleren, viser en aktuel opgørelse over fremvisninger hos home fra 2009-2012.
 
I snit falder antallet af fremvisninger med 18 % i påskeugen i forhold til ugen før, for så igen at stige i snit 28 % i ugen efter påske.

”Danskerne har travlt med at være sociale i påsken og ikke mindst at slappe af. Først efter påske booker de fremvisninger, og interessen for at købe stiger,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home, og fortæller videre:

”Mæglernes erfaring er, at køberne bruger pauserne mellem påskefrokosterne til at snuse i boligaviser, søge på internettet eller tage rundt i nærområdet og kigge på de boliger, der er til salg. Derfor er det vigtigt at få sat boligen til salg nu, hvor boligmarkedet træder ind i sin traditionelle højsæson.”

 Ifølge en analyse fra Realkredit Danmark er 2. kvartal generelt kendetegnet ved en tydelig fremgang i antallet af handler – tydeligst for sommerhuse.

Påsken står dog til dels i boligkøbernes tegn – ved Åbent Hus og på nettet. Ifølge en opgørelse over besøg på home.dk over de seneste tre år er det 2. påskedag, der hitter.

”Efter en hyggelig påske med familien, bruger mange 2. påskedag til at søge boliger på nettet og bestille fremvisninger i ugen, der kommer. Så man kan sige, at vi skaber de første uforpligtende kontakter på nettet og ved Åbent Hus i påsken, men det er først i ugen efter, at højtiden på boligmarkedet rigtigt indfinder sig,” fortæller Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Han gør i øvrigt opmærksom på, at det er nogenlunde det samme mønster, der tegner sig i julen, hvor boligsøgningen også tager fart 2. juledag efter et par stille dage helliget familie og venner.

”Forklaringen er nok, at vi har god tid og nok særligt bruger højtiderne som et frirum til at tale om vores drømme – blandt andet boligdrømmene,” siger Mads Ellegaard.