onsdag den 10. juli 2013

Ekspert: Man skal købe bolig nu

 

Danskerne kaster igen kærligheden på boligmarkedet. Boligsalg i home-kæden op med 7 procent i årets første halvår


Forholdet har længe været som i en gammel popsang fra Thomas Helmig ”Nu hvor du har brændt mig af…”.

Men nu nynner danskerne igen med på mere positive strofer og har de mest optimistiske forventninger, siden finanskrisen sendte boligmarkedet ud på en stejl rutsjetur. I dag forventer 53 procent af danskerne stigende huspriser det kommende år. Kun hver tiende regner med faldende priser - ifølge en meningsmåling foretaget af Greens for Børsen.
Det får nu en af landets førende boligeksperter Morten Skak, lektor ved Syddansk Universitet til at sige følgende til dagbladet Børsen:

”Hvis det er spørgsmålet, om man skal købe nu eller om et år, så synes jeg, at man skal købe nu."
Og den opfordring har flere danskere allerede taget til sig. Ejendomsmæglerkæden home melder om 7 procent flere boligsalg i årets første seks måneder.

”Vi kan tydeligt mærke, at danskerne ser mere positivt på boligmarkedet, og at det allerede er slået igennem med flere handler. Og vi har de seneste tre måneder – april til juni – solgt 12 procent flere boliger end i samme periode sidste år,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.
Der er fortsat regionale forskelle – både i antallet af handler og prisudviklingen. Stærkest går det lige nu omkring de større byer, særligt i Hovedstadsområdet.

”Men vi håber og tror på, at de gode takter langsomt, men sikkert vil brede sig,” siger Mads Ellegaard.
Den mere positive stemning på boligmarkedet har også vist sig i stigende priser på landsplan – særligt for ejerlejligheder.

Ingen kommentarer: