onsdag den 24. april 2013

Sælg eller køb hus med håndværker-tilskud

 
Boligjob-ordningen er endnu en gave til nuværende og nye boligejere

Det er ikke kun håndværkerne, der glæder sig over boligjob-ordningen, hvor boligejere kan høste skattefradrag for håndværkerregningen. Også ejendomsmæglerne er glade.
”Det er ret unikt, at danskerne lige nu kan købe en billig bolig, få historisk lave renter - og et tilskud til håndværkeren. For fem-ti år siden var situationen en helt anden: Boligpriserne var himmelhøje, realkreditrenterne lå højere og håndværkerne havde så travlt, at de kunne vælge og vrage mellem opgaverne,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

For nuværende og kommende boligsælgere ser home gode muligheder i håndværkerfradraget.
”Håndværkerfradraget kan bruges til at rette lette fejl og skavanker på boligen inden et salg. Selv enkle tiltag kan gøre boligen mere attraktiv, så den både bliver solgt hurtigere og til en bedre pris,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

For nyslåede eller kommende boligejere er der tale om en perfekt indflyttergave.
”Typisk bruger nye boligejere mellem 100.000-200.000 kr. på deres nye hjem, så der er tale om en god – og sikkert kærkommen – håndsrækning. Uanset om det er en villa, et forældrekøb eller et sommerhus til sit otium, følger der altså lige nu en bonus med, så man lettere kan indfri sine drømme. Det er bare rart at vide, at der er lidt ekstra at gøre med,” siger Mads Ellegaard.

Og for eksisterende boligejere, der ikke ønsker at flytte, så betyder håndværker-fradraget måske bare, at man kommer i gang med de planer, man har tumlet med. Og det er jo først og fremmest en stor glæde for en selv at gøre noget ved boligen.

Fakta: Boligjob-ordningen
  • Boligjob-ordningen udvides til også at omfatte sommer- og fritidshuse med virkning fra 22. april 2013.
  • Med genindførelsen kan danskerne få fradrag for en række ydelser for op til 15.000 kr. om året pr. person over 18 år i husstanden. Ud over boligforbedringer drejer det sig også om for eksempel rengøring og børnepasning
  • Se mere om ordningen her.

Ingen kommentarer: