torsdag den 28. november 2013

Vi køber igen på skitseplan


 
Stemningen er vendt hos projektudviklerne – og hos køberne, der slår til, inden lejligheden eller rækkehuset er opført

Ingen ville populært sagt røre projektlejligheder med en ildtang, da boligmarkedet tog det voldsomme fald fra toppen - og selv da markedet ramte bunden og igen rettede sig op, holdt mange sig tilbage. Rigtig mange projekt-lejligheder er siden blevet lejet ud, da de ikke kunne sælges – og derefter har der været nogle år med stilhed på byggefronten.
Men nu er projektlejlighederne for alvor igen inde i varmen. Ejendomsmæglerkæden home melder om en markant ændring i markedet.

”Vi oplever en stigende interesse for projektsalg – både fra udviklere og den finansielle sektor. Og boligkøberne er langt mere positive og har mere tillid til tingene. Flere tør nu købe, inden byggeriet overhovedet er sat i gang eller tidligt i projektfasen,” siger home-mægler og projekt-ekspert Lone Bøegh Henriksen.
 

Stor interesse
De seneste måneder er der igangsat projekter med mange hundrede nye lejligheder i Hovedstaden. Allerede inden projekterne har nået aviserne, er interessen overvældende, forklarer Lone Bøegh Henriksen.

Også nye lejeboliger er der stor interesse for – både fra investorer og lejere. 1000 familier har på forhånd vist interesse for PKA og Topdanmarks nye leje-projekt på Margretheholmen.
home-kæden har stor erfaring som sælger og udlejer af projektlejligheder. Hovedstaden er inde i en ny spændende – og nødvendig – fase.

”Hovedstaden vokser med 1000 nye indbyggere hver måned, så der er et klart behov for flere boliger. Og køberne i dag vil have god beliggenhed, kvalitet og energirigtige løsninger – og det lever de nye projekter i høj grad op til,” siger Lone Bøegh Henriksen og tilføjer:
”Der er et kæmpe stort opsparet boligbehov. De nye boliger bliver endnu mere eftertragtede, fordi udbuddet af lejligheder generelt er for lille i Hovedstaden.”

Fakta:
Et udvalg af de nye projekter

  • home ved Lone Bøegh Henriksen har lige sat 100 lejligheder i ’Bolværket’ ved havnefronten i Teglholmen til salg. Og det forventes, at 1. etape med 63 lejligheder i ’Udsigten’ på Margretheholmen snart er udlejet.
  • 50 rækkehuse er allerede solgt på Margretheholmen, og der kommer nye etaper til salg, hvor der er noteret stor forhåndsinteresse 
  • Og i løbet af den kommende tid opfører projektudvikleren Arkitektgruppen 205 boliger til over 400 millioner kroner i Ørestad Syd med det svenske børsnoterede ejendomsselskab Balder som køber. Lone Bøegh Henriksen har været rådgiver i projekteringsfasen – og blandt andet stået for indretningen af lejlighederne – og skal også udleje lejlighederne.
  • Også på igangværende rækkehusprojekter – som Skovtofte i Virum og Henriksholm i Vedbæk – oplever home stor købersøgning, og de første 20 boliger vil blive taget i brug primo 2014.
  • Flere projekter og fotos her.

Ingen kommentarer: