fredag den 12. juli 2013

Studieboligen bliver ekstra eftertragtet

 

Rekordmange unge har søgt videregående studier i år

Hvad er en bolig værd under studierne?

Spørgsmålet er mere relevant i år, hvor 88.000 unge, hvilket er rekordmange, har søgt om optagelse på en videregående uddannelse. Det er 50 % flere end i 2008, og det skaber et ekstra pres på de gode studieboliger i de større byer, forudser ejendomsmæglerkæden home.

”Der er allerede nu rift om de studieegnede lejligheder, og det pres bliver absolut ikke mindre i år,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.


Et forældrekøb er i år særdeles relevant, fordi det lige nu er billigere end længe set at købe en lejlighed og leje den ud til sit barn.

”Kan man gøre en god og en dårlig studiebolig op i penge? Lige nu er der fokus på de lavere priser, ultralave renter og en forventet gevinst de kommende år. Det er også korrekt, men den kedelige sandhed er, at ingen med sikkerhed kan sige noget om fremtiden. Men mange forældre ved, at der er fremtid i at give tryghed og ro til barnet under studierne – og her spiller boligen en afgørende rolle som fast base,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

home afholder forældrekøbsaftener rundt om i landet i august – i år i København, Aarhus, Aalborg og Vejle.

home giver på møderne en status på boligmarkedet lige nu, og forældrene kan høre og spørge om fordelene og økonomien ved forældrekøb, mens Danske Bank fortæller om lånemulighederne.

Det er selvfølgelig gratis at deltage, og tilmelding sker her.

Ingen kommentarer: