fredag den 25. marts 2011
Plads til fællesskabet
Kvistgårdhusene - Vi starter nu salget af ni nye boliger i første række til søen
Lidt uden for Espergærde finder du bebyggelsen Kvistgårdhusene. Fællesskabet består allerede i dag af 54 huse, og nu er yderligere ni bygget færdige og klar til salg.
Kvistgårdhusene er en del af projektet ”Bedre Billigere Boliger”, som De Forenede Ejendomsselskaber står bag. Tegnestuen Vandkunsten har tegnet bebyggelsen, der er lidt af et paradis for børnefamilier med en sø, masser af udendørs rum og frem for alt mange legekammerater.
”Trods de forholdsvis lave priser er der tale om kvalitetsboliger med materialevalg af høj kvalitet. Der bliver helt sikkert stor interesse, når vi åbner for salget af næste etape, som består af ni huse i størrelsen 125 – 154 kvadratmeter,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen.
Attraktive priser
Kvistgårdhusene ligger i fantastiske omgivelser midt i naturen og alligevel centralt – tæt på by, motorvej, gå-afstand til nærmeste station, og ikke mindst i gå-afstand til skole og daginstitutioner.
”Der er tale om en slags bofællesskab, selvom det er meget langt fra tidligere tiders kollektiver. Her har alle deres egne boliger med moderne køkkener, badeværelser og alle øvrige boligfaciliteter. Men selve området er et fælleskab, hvor børnene altid har legekammerater, og hvor forældrene har let adgang til andre voksne, når og hvis de ønsker det,” forklarer ejendomsmægleren.
Prismæssigt er Kvistgårdhusene også særdeles attraktive. Du kan få 125 kvadratmeter med to børneværelser for omkring 2.250.000 kroner.
Vi holder Åbent Hus i Kvistgårdhusene søndag den 10. april mellem kl. 13 og 15.
Yderligere information hos home Hillerød/Fredensborg, tlf: 8820 9330.
Se mere om Kvistgaardhusene her.
onsdag den 23. marts 2011
Sådan køber du din første bolig
Her hos home mærker vi lige nu, at flere førstegangskøbere – de yngre par og familier - er på vej ud af deres vinterhi.
”De drømmer nøjagtig lige så meget om at få foden under eget bord, som de altid har gjort, men en del af dem har lurepasset lidt gennem det seneste års tid på grund af usikkerhed om job, økonomi, rente og boligskatter,” konstaterer indehaver Lone Bøegh Henriksen.
Det er forståeligt nok, mener hun, men det betyder, at vi faktisk oplever et opsparet behov for at købe ejerbolig, og vi forventer, at flere købere træder i karakter nu, hvor boligpriserne er faldet over vinteren og renten faktisk stadig er meget lav.
Vi har samlet en række gode råd til førstegangskøberne – og i øvrigt også til dem, der har prøvet at købe bolig før:
Hvad har du råd til? Start med at få lavet en beregning i banken på, hvad du har råd til.
Hvordan vil du bo? Snak om, hvad I lægger mest vægt på ved drømmehuset/-lejligheden.
Hvor vil du bo? Find ud af, hvilke(t) kvarter(er) I kan lide.
Tjek kommunen ud. Kan den opfylde jeres pasningsbehov, hvis I har - eller ønsker – børn.
Søg huset og ring evt. til ejendomsmæglerne for at få hjælp til dine spørgsmål.
Se huset, gå en tur i nabolaget. Passer alt? Så gå videre.
Læs tilstandsrapporten grundigt. Og få din egen håndværker til at se ejendommen efter sammen med dig både ude og inde for at vurdere boligens stand og kvalitet.
Bevar roen. Det er stadig købers marked, og der er mange boliger at vælge i mellem. Men det er svært ikke at blive revet med, når den rigtige bolig dukker op.
Sælger bestemmer. Vær forberedt på, at en bolig kan gå din næse forbi, hvis du forhandler med sælger. Vi ser ind imellem igen flere købere til nogle af boligerne. Ejendomsmægleren kan ikke love dig boligen; det er helt op til sælger, hvem han eller hun vil sælge til.
Få din egen rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers mand, så det er en god ide at få din egen rådgiver. Er alt OK? Så få lavet købsaftale og få evt. forbehold for din banks og rådgiver godkendelse.
Bonustips:
Gå efter en energivenlig bolig.
Hvis du har råd. Huset er nok lidt dyrere, men du bliver glad for de lave driftsomkostninger. Der er stigende tendens til, at køberne lægger vægt på lavt energiforbrug – det bliver en fordel for dig, når du skal sælge igen.
Gå efter en altan
Kigger du efter en lejlighed, så gå efter en med en anvendelig altan. Merprisen vil ofte være beskeden, mens en altan giver lejligheden flere anvendelsesmuligheder og er et plus, når du skal sælge igen.
mandag den 21. marts 2011
Nyt attraktivt og fleksibelt villakoncept
Om kort tid starter opførelsen af det første fleksible koncepthus, der er udviklet af tidligere Sjælsø-direktør Jørgen Junker og den anerkendte arkitekt Kim Utzon
Lige efter Påske begynder nedrivningen af Mia og Peter Dalgas´ ældre gasbetonvilla i Trørød ved Vedbæk. Huset, som parret købte for fem år siden, skal fjernes for at gøre plads til deres drømmehus. Byggeriet er samtidig premiere på et nyt spændende og meget attraktivt konceptbyggeri.
”Vi har brugt rigtig lang til på at identificere vores ønsker og behov for det kommende hus. Det er vigtigt for os, at det bliver en arkitektonisk perle i tidløst design. Det skal samtidig være næsten vedligeholdelsesfrit og så naturligvis kunne udformes efter vores pladsbehov til en familie på fire personer,” siger Peter Dalgas.
Da Mia og Peter blev præsenteret for Jørgen Junkers og Kim Utzons forslag, blev de med det samme forelskede i det visuelle udtryk.
”Og fleksibiliteten gør, at vi kan få opfyldt alle vores ønsker til indretning og pladsfordeling. Samtidig bliver det skræddersyet til grunden,” fortæller Peter Dalgas.
Uanede muligheder
Konceptet bag det nye hus er en meget fleksibel idé, forstret af Jørgen Junker, der har fået arkitekt Kim Utzon til at slå de flotte streger.
”Man kan sige, at vi lægger os mellem den totalskræddersyede arkitekttegnede villa og et traditionelt typehus. Vi kan trække huset ud og ind, vinkle det om, lave ekstra højde, udhæng og halvtage over for eksempel terrasser. Men arkitekturens grundudtryk bevares, uanset om huset bliver 150, 170 eller over 200 kvadratmeter,” fortæller Kim Utzon, der tilføjer, at huset altid tegnes efter grundens udseende og beliggenhed.
”Det er i modsætning til de fleste typehuse, der - som en gennemsnitsvare betragtet - sjældent passer til den grund, det bygges på,” fastslår han.
Både Kim Utzon og Jørgen Junker regner med, at der vil være et fornuftigt marked til konceptet.
”Vores hus henvender sig primært til den kræsne køber, som ønsker maksimal indflydelse på indretning, materialevalg og udstyrsniveau. Derfor vil huset ikke være i direkte konkurrence med det traditionelle typehusmarked,” siger Jørgen Junker.
Starter efter Påske
I disse dage lægges sidste hånd på kontrakt udformning og indhentning af byggetilladelse, så nedrivningen af den gamle villa i Trørød kan starte lige efter Påske.
”Hele processen forventes at tage fem måneder, så vi kan flytte ind i vores drømmevilla sidst i september,” siger Peter Dalgas.
Jørgen Junker samarbejder med home Lone Bøegh Henriksen om salg og markedsføring af villakonceptet. Ejendomsmægleren har stor erfaring med salg af nybyggeri gennem hendes 10 forretninger i Købehavn, Det Grønne Område og Nordsjælland, og hun er sikker på, at der vil blive interesse for konceptet.
”Vi sælger ind imellem ældre udtjente huse på meget attraktive beliggenheder, hvor køber fortæller os, at der er planen at nedrive det gamle hus og i stedet bygge nyt. I de situationer kan dette koncept blive meget aktuelt,” siger hun.
Kontakt din lokale home LBH forretning, hvis du ønsker at få yderligere oplysninger om den attraktive nyskabelse.
torsdag den 17. marts 2011
Bedst ud af 168
home City-forretning kåret som bedste butik i hele home-kæden
For nylig blev home Lone Bøegh Henriksens forretning på Højbro Plads kåret som ”Årets Performer” blandt samtlige 168 home-forretninger i landet. Partner og daglig leder Tina Hedegaard oplyser, at succesen er kommet i hus ved hjælp at en meget ihærdig indsats fra de fem medarbejdere, der ud over traditionelt boligsalg også har haft travlt med salg og udlejning af projektlejligheder samt udlejning af almindelige lejligheder.
”Vi overtog forretningen i 2007 og har siden været i gang med en lang og gennemgribende proces, hvor vi hele tiden har stilet mod, at home City skulle være en slags flagskib for forandring og innovation i branchen,” siger hun.
Tina Hedegaard har fra sit skrivebord på Højbro Plads i hjertet af København intet mindre end første parkets udsigt til udviklingen på det danske boligmarked. For København er en slags epicenter for alle nye bølger på ejendomsmarkedet – både når det går op, og når det går ned.
Ekspert i forandring
Da finanskrisen ramte, var det home City, der blev ramt først, da forretningen inden krisen primært formidlede ejerboliger i projektbyggeri.
”Dette marked døde ud næsten fra den ene dag til den anden. Så vi var tvunget til at ændre strategi. I dag er forretningen særdeles velfungerende, og vi ser muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Vi er simpelthen blevet rigtig dygtige til at leve med forandringer,” siger hun.
Det betyder, at hvor man tidligere primært solgte projektlejligheder, så håndterer home City i dag alle aspekter af ydelser på boligmarkedet – traditionelt boligsalg, projektboligsalg, andelsboligsalg samt udlejning af både nye og ældre lejligheder.
”Det kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi home LBH med 10 forretninger og 80 ansatte er et meget homogent team, der konstant kan udvikle folk med spidskompetencer. Det vil sige, at vi har mulighed for at flytte rundt på medarbejderne, hvis der bliver behov for eksempelvis en ekspert i andelsboligsalg. Desuden satser vi stort på efter- og videreuddannelse,” fortæller hun.
tirsdag den 15. marts 2011
Flere salgsmuligheder med arkitekt skitser
Kommende kunder kan gratis få lavet skitser af boligens muligheder, hvis de vælger at sætte til salg inden 1. maj.
Arkitekt skitser til ”brugte” boliger vinder frem på boligmarkedet. En synliggørelse af mulighederne i et klassisk parcelhus kan få flere mulige købere på banen, og derfor har home i samarbejde med virksomheden Xbo arkitekter tilbudt denne mulighed gennem et stykke tid.
home Lone Bøegh Henriksen inviterer derfor til Gå-hjem-møde om muligheden. Mødet finder sted onsdag den 30. marts kl. 18-20 hos Danske Bank på Lyngby Hovedgade.
”Vi vil gerne slå et slag for produktet, som vi kalder home Finish arkitektur. Derfor tilbyder vi nu denne service gratis til alle kunder, der vælger at sætte til salg inden 1. maj i år,” siger partner Tina Hedegaard, home LBH.
Skitseforslaget er et unikt redskab for sælgeren i salgsprocessen, da det hjælper potentielle købere med at se boligens muligheder med et arkitektonisk løft. Skitseforslaget kan derfor medvirke til et hurtigere og nemmere salg af boligen og en mere tilfreds køber.
Skitserne udarbejdes med udgangspunkt i hussælgerens ønsker og forslag, samt homes økonomiske vurderinger af, hvor meget der kan investeres i en arkitektonisk forbedring af boligen.
home Finish arkitektur består af:
• Plantegninger
• Facadetegninger
• Materialebeskrivelser
• Økonomisk overslag
• 2 timers gratis online arkitekthjælp
Er du interesseret, så bør du overveje at deltage i vores Gå-hjem-møde 30. marts. Du kan tilmelde dig hos din lokale home LBH-forretning. Såfremt det ikke er muligt for dig at deltage, så kan du kontakte din lokale home Lone Bøegh Henriksen forretning for at høre mere om muligheden for home Finish arkitektur. Du finder os i Søborg, Bagsværd, Kgs. Lyngby, Kbh. City, Ballerup, Herlev, Holte, Hillerød, Frederiksværk og Helsinge.
mandag den 14. marts 2011
Stil og energi sælger
Købernes krav til den kommende bolig er individuelle og mangeartede. Men skåret ind til benet, er der især to elementer, som taler til køberne. Den langtidsholdbare stil og de energirigtige løsninger!
I det stilmæssige hjørne handler det fortsat om lækre køkkener og badeværelser. Men også flotte gulve, der går igen i hele huset. Andre vigtige elementer er en flot og stilren facade, en lækker og brugbar kælder samt en velgennemtænkt terrasseløsning. Faktisk handler det ikke nødvendigvis om de dyreste løsninger, men mere om de pæne og ordentlige – og frem for alt gennemtænkte.
Køberne får desuden mere og mere fokus på klimavenlige forbedringer, så det i dag nok er et af de vægtigste salgsargumenter. Dermed ikke sagt, at alle energiforbedringer får boligen til at stige tilsvarende i værdi. Men set som en samlet løsning med sparet forbrug og forhøjet værdi, vil mange energiforbedringer være en sund investering.
Boliger med høje energiudgifter står generelt længere tid på salgslisten end nyere huse med lavt forbrug. Derfor kan det være en salgsmæssig fordel, hvis man giver loftet en efterisolering, udskifter gamle ruder, installerer vandspare-toiletter og isolerer varmerør.
Disse forholdsvis billige forbedringer vil oftest tjene sig selv hjem igen – enten i sparet forbrug eller ved en højere salgspris. Og energiforbedringer har desuden en sidegevinst, at de også luner lidt på samvittigheden. Det er ærligt talt en god cocktail.
Lone
I det stilmæssige hjørne handler det fortsat om lækre køkkener og badeværelser. Men også flotte gulve, der går igen i hele huset. Andre vigtige elementer er en flot og stilren facade, en lækker og brugbar kælder samt en velgennemtænkt terrasseløsning. Faktisk handler det ikke nødvendigvis om de dyreste løsninger, men mere om de pæne og ordentlige – og frem for alt gennemtænkte.
Køberne får desuden mere og mere fokus på klimavenlige forbedringer, så det i dag nok er et af de vægtigste salgsargumenter. Dermed ikke sagt, at alle energiforbedringer får boligen til at stige tilsvarende i værdi. Men set som en samlet løsning med sparet forbrug og forhøjet værdi, vil mange energiforbedringer være en sund investering.
Boliger med høje energiudgifter står generelt længere tid på salgslisten end nyere huse med lavt forbrug. Derfor kan det være en salgsmæssig fordel, hvis man giver loftet en efterisolering, udskifter gamle ruder, installerer vandspare-toiletter og isolerer varmerør.
Disse forholdsvis billige forbedringer vil oftest tjene sig selv hjem igen – enten i sparet forbrug eller ved en højere salgspris. Og energiforbedringer har desuden en sidegevinst, at de også luner lidt på samvittigheden. Det er ærligt talt en god cocktail.
Lone
torsdag den 10. marts 2011
Vi er vilde med parcelhuset
Danskere drømmer i stigende grad om at bo i et klassisk parcelhus
Boligkøbere opfatter det klassiske parcelhus fra 1960’erne og 1970’erne som en hyggelig, tryg og attraktiv boform. Det vurderer fremtidsforsker Jesper Bo Jensen på baggrund af en række undersøgelser af danskernes boligønsker.
”90 procent af danskerne har en boligdrøm, der hedder parcelhus. Efter finanskrisen er patriciervillaer med sortglaseret tegl for prangende, mens parcelhuset signalerer fællesskab og livskvalitet,” siger Jesper Bo Jensen.
Jesper Bo Jensen peger på, at der de kommende år vil ske masser af renovering af de klassiske parcelhuse, og at især de unge børnefamilier har et praktisk og præsentabelt køkken-alrum højt på ønskesedlen.
Derfor drømmer vi
Ejendomsmæglerne hos home oplever, at mange familier drømmer om et parcelhus af to grunde:
For det første er det dem, der er mange af – cirka 440.000 parcelhuse er bygget mellem 1960 og 1979.
”Det betyder, at rigtig mange af de yngre par, der nu har fået børn, selv er vokset op i et parcelhus, og det er ifølge undersøgelser helt normalt at kopiere den opvækst, man selv har haft,” siger Lone Bøegh Henriksen.
Hun fortæller også, at økonomien selvfølgelig spiller en væsentlig rolle, men der er noget, der tyder på, at også praktikken har stor betydning, når danskerne vælger deres bolig. Det viser en undersøgelse, som home tidligere har foretaget.
”For eksempel ved vi, at mange drømmer om den store, flotte patriciervilla med det sortglaserede tegltag. Men når familien så for alvor sætter boligjagten ind, går de i stor stil efter det mere almindelige parcelhuse i ét plan,” fortæller hun.
Foretrækker ét plan
Undersøgelsen viste, at 78 procent af køberne foretrækker boliger i ét plan. Og at patriciervillaen og parcelhuset er næsten lige populære.
”Patriciervillaen er for mange drømmen. Ofte er den dog også dyr, og nogle børnefamilier finder den lidt for upraktisk, mens det for andre handler om, at parcelhusene oftere ligger i de kvarterer, som er anlagt til børnefamilier med stilleveje, stisystemer osv., mens patriciervillaerne i mange mindre byer ligger ved de lidt større veje,” siger Lone Bøegh Henriksen.
fredag den 4. marts 2011
Få din bolig på Facebook
Du kan dele din boligannonce på Facebook og få masser af opmærksomhed
Vidste du, at du kan dele din boligannonce på home.dk med alle dine Facebook-venner? Det er meget enkelt, helt gratis - og meget relevant. To mio. danskere har i dag en profil på Facebook.
Sådan gør du:
• Gå ind på home.dk.
• Find din bolig.
• Klik på delfunktionen 'Del siden' øverst til højre på siden.
• Vælg Facebook-logoet på listen.
• Skriv dit login til Facebook.
• Vælg foto, der skal vises og omskriv eventuelt tekst.
• Vælg 'del' (der er mulighed for at udvælge, hvem du vil dele med)
• Luk siden.
• Boligen er nu på din Facebook-profil og bliver vist på din 'væg'.
Du kan også møde home Lone Bøegh Henriksen på facebook, hvor vi jævnligt holder dig opdateret med strømningerne på boligmarkedet, informerer dig om nye tiltag og meget andet.
Du finder vores facebook-profil her.
torsdag den 3. marts 2011
Svindlere udlejer fupboliger ’stjålet’ fra ejendomsmæglere
Hvem vil ikke gerne leje en lækker lejlighed, centralt beliggende og til så lav husleje, at selv en kronisk flad studerende har råd? Det vil rigtig mange gerne, og det udnytter svindlere lige nu, hvor de stjæler fotos af boliger, der står til salg hos ejendomsmæglere og opretter falske annoncer på lejebolig-hjemmesider.
Ejendomsmæglerkæden home har de seneste uger oplevet flere tilfælde, hvor lejligheder til salg på home.dk pludselig bliver udbudt som lejebolig. Der er eksempelvis adskillige eksempler fra Østerbro og Frederiksberg, men også i andre dele i landet er der set lignende svindelnumre, konstaterer kommunikationschef Mads Ellegaard i home.
Fupmagernes mål er at lokke depositum og forudbetalt leje ud af de håbefulde boligsøgende, som derefter aldrig kommer til at overtage nøglen til ejendommen.
”Det er noget, vi holder et vågent øje med. Det er jo meget ubehageligt både for vores kunder, der ejer lejlighederne, og for de lejere, der kan blive snydt af de falske annoncer,” siger Mads Ellegaard til politiken.dk.
Gode råd til boligsøgende
Han råder til, at man tænker sig meget godt om, når man færdes på lejeboligmarkedet.
”Skriv aldrig under på noget, før du har set boligen – en svindler kan jo ikke fremvise en lejlighed, som står til salg hos en ejendomsmægler. Lad dig ikke presse til at skrive under, det kan være tegn på, at der er noget galt. Overfør aldrig ikke penge, før du har en kontrakt underskrevet af udlejer i hånden. Og hvis du overfører - så brug banken, så transaktionen kan spores. Brug aldrig online-betalingstjenester som Western Union eller lignende,” siger Mads Ellegaard.
Den Blå Avis forklarer, at man straks sletter fupannoncerne, når man bliver bekendt med dem, og i øvrigt gør, hvad man kan for at filtrere dem væk, inden de kommer på nettet. Et klart faresignal er, at boligannoncen er skrevet på dansk, men den efterfølgende korrespondance over mail sker på engelsk.
Ejendomsmæglerkæden home har de seneste uger oplevet flere tilfælde, hvor lejligheder til salg på home.dk pludselig bliver udbudt som lejebolig. Der er eksempelvis adskillige eksempler fra Østerbro og Frederiksberg, men også i andre dele i landet er der set lignende svindelnumre, konstaterer kommunikationschef Mads Ellegaard i home.
Fupmagernes mål er at lokke depositum og forudbetalt leje ud af de håbefulde boligsøgende, som derefter aldrig kommer til at overtage nøglen til ejendommen.
”Det er noget, vi holder et vågent øje med. Det er jo meget ubehageligt både for vores kunder, der ejer lejlighederne, og for de lejere, der kan blive snydt af de falske annoncer,” siger Mads Ellegaard til politiken.dk.
Gode råd til boligsøgende
Han råder til, at man tænker sig meget godt om, når man færdes på lejeboligmarkedet.
”Skriv aldrig under på noget, før du har set boligen – en svindler kan jo ikke fremvise en lejlighed, som står til salg hos en ejendomsmægler. Lad dig ikke presse til at skrive under, det kan være tegn på, at der er noget galt. Overfør aldrig ikke penge, før du har en kontrakt underskrevet af udlejer i hånden. Og hvis du overfører - så brug banken, så transaktionen kan spores. Brug aldrig online-betalingstjenester som Western Union eller lignende,” siger Mads Ellegaard.
Den Blå Avis forklarer, at man straks sletter fupannoncerne, når man bliver bekendt med dem, og i øvrigt gør, hvad man kan for at filtrere dem væk, inden de kommer på nettet. Et klart faresignal er, at boligannoncen er skrevet på dansk, men den efterfølgende korrespondance over mail sker på engelsk.
Abonner på:
Opslag (Atom)