torsdag den 3. marts 2011

Svindlere udlejer fupboliger ’stjålet’ fra ejendomsmæglere

Hvem vil ikke gerne leje en lækker lejlighed, centralt beliggende og til så lav husleje, at selv en kronisk flad studerende har råd? Det vil rigtig mange gerne, og det udnytter svindlere lige nu, hvor de stjæler fotos af boliger, der står til salg hos ejendomsmæglere og opretter falske annoncer på lejebolig-hjemmesider.

Ejendomsmæglerkæden home har de seneste uger oplevet flere tilfælde, hvor lejligheder til salg på home.dk pludselig bliver udbudt som lejebolig. Der er eksempelvis adskillige eksempler fra Østerbro og Frederiksberg, men også i andre dele i landet er der set lignende svindelnumre, konstaterer kommunikationschef Mads Ellegaard i home.

Fupmagernes mål er at lokke depositum og forudbetalt leje ud af de håbefulde boligsøgende, som derefter aldrig kommer til at overtage nøglen til ejendommen.

”Det er noget, vi holder et vågent øje med. Det er jo meget ubehageligt både for vores kunder, der ejer lejlighederne, og for de lejere, der kan blive snydt af de falske annoncer,” siger Mads Ellegaard til politiken.dk.

Gode råd til boligsøgende
Han råder til, at man tænker sig meget godt om, når man færdes på lejeboligmarkedet.
”Skriv aldrig under på noget, før du har set boligen – en svindler kan jo ikke fremvise en lejlighed, som står til salg hos en ejendomsmægler. Lad dig ikke presse til at skrive under, det kan være tegn på, at der er noget galt. Overfør aldrig ikke penge, før du har en kontrakt underskrevet af udlejer i hånden. Og hvis du overfører - så brug banken, så transaktionen kan spores. Brug aldrig online-betalingstjenester som Western Union eller lignende,” siger Mads Ellegaard.

Den Blå Avis forklarer, at man straks sletter fupannoncerne, når man bliver bekendt med dem, og i øvrigt gør, hvad man kan for at filtrere dem væk, inden de kommer på nettet. Et klart faresignal er, at boligannoncen er skrevet på dansk, men den efterfølgende korrespondance over mail sker på engelsk.

Ingen kommentarer: