mandag den 21. marts 2011

Nyt attraktivt og fleksibelt villakoncept


Om kort tid starter opførelsen af det første fleksible koncepthus, der er udviklet af tidligere Sjælsø-direktør Jørgen Junker og den anerkendte arkitekt Kim Utzon

Lige efter Påske begynder nedrivningen af Mia og Peter Dalgas´ ældre gasbetonvilla i Trørød ved Vedbæk. Huset, som parret købte for fem år siden, skal fjernes for at gøre plads til deres drømmehus. Byggeriet er samtidig premiere på et nyt spændende og meget attraktivt konceptbyggeri.

”Vi har brugt rigtig lang til på at identificere vores ønsker og behov for det kommende hus. Det er vigtigt for os, at det bliver en arkitektonisk perle i tidløst design. Det skal samtidig være næsten vedligeholdelsesfrit og så naturligvis kunne udformes efter vores pladsbehov til en familie på fire personer,” siger Peter Dalgas.

Da Mia og Peter blev præsenteret for Jørgen Junkers og Kim Utzons forslag, blev de med det samme forelskede i det visuelle udtryk.

”Og fleksibiliteten gør, at vi kan få opfyldt alle vores ønsker til indretning og pladsfordeling. Samtidig bliver det skræddersyet til grunden,” fortæller Peter Dalgas.

Uanede muligheder
Konceptet bag det nye hus er en meget fleksibel idé, forstret af Jørgen Junker, der har fået arkitekt Kim Utzon til at slå de flotte streger.

”Man kan sige, at vi lægger os mellem den totalskræddersyede arkitekttegnede villa og et traditionelt typehus. Vi kan trække huset ud og ind, vinkle det om, lave ekstra højde, udhæng og halvtage over for eksempel terrasser. Men arkitekturens grundudtryk bevares, uanset om huset bliver 150, 170 eller over 200 kvadratmeter,” fortæller Kim Utzon, der tilføjer, at huset altid tegnes efter grundens udseende og beliggenhed.

”Det er i modsætning til de fleste typehuse, der - som en gennemsnitsvare betragtet - sjældent passer til den grund, det bygges på,” fastslår han.
Både Kim Utzon og Jørgen Junker regner med, at der vil være et fornuftigt marked til konceptet.

”Vores hus henvender sig primært til den kræsne køber, som ønsker maksimal indflydelse på indretning, materialevalg og udstyrsniveau. Derfor vil huset ikke være i direkte konkurrence med det traditionelle typehusmarked,” siger Jørgen Junker.

Starter efter Påske
I disse dage lægges sidste hånd på kontrakt udformning og indhentning af byggetilladelse, så nedrivningen af den gamle villa i Trørød kan starte lige efter Påske.

”Hele processen forventes at tage fem måneder, så vi kan flytte ind i vores drømmevilla sidst i september,” siger Peter Dalgas.

Jørgen Junker samarbejder med home Lone Bøegh Henriksen om salg og markedsføring af villakonceptet. Ejendomsmægleren har stor erfaring med salg af nybyggeri gennem hendes 10 forretninger i Købehavn, Det Grønne Område og Nordsjælland, og hun er sikker på, at der vil blive interesse for konceptet.

”Vi sælger ind imellem ældre udtjente huse på meget attraktive beliggenheder, hvor køber fortæller os, at der er planen at nedrive det gamle hus og i stedet bygge nyt. I de situationer kan dette koncept blive meget aktuelt,” siger hun.

Kontakt din lokale home LBH forretning, hvis du ønsker at få yderligere oplysninger om den attraktive nyskabelse.

Ingen kommentarer: