mandag den 14. marts 2011

Stil og energi sælger

Købernes krav til den kommende bolig er individuelle og mangeartede. Men skåret ind til benet, er der især to elementer, som taler til køberne. Den langtidsholdbare stil og de energirigtige løsninger!

I det stilmæssige hjørne handler det fortsat om lækre køkkener og badeværelser. Men også flotte gulve, der går igen i hele huset. Andre vigtige elementer er en flot og stilren facade, en lækker og brugbar kælder samt en velgennemtænkt terrasseløsning. Faktisk handler det ikke nødvendigvis om de dyreste løsninger, men mere om de pæne og ordentlige – og frem for alt gennemtænkte.

Køberne får desuden mere og mere fokus på klimavenlige forbedringer, så det i dag nok er et af de vægtigste salgsargumenter. Dermed ikke sagt, at alle energiforbedringer får boligen til at stige tilsvarende i værdi. Men set som en samlet løsning med sparet forbrug og forhøjet værdi, vil mange energiforbedringer være en sund investering.
Boliger med høje energiudgifter står generelt længere tid på salgslisten end nyere huse med lavt forbrug. Derfor kan det være en salgsmæssig fordel, hvis man giver loftet en efterisolering, udskifter gamle ruder, installerer vandspare-toiletter og isolerer varmerør.

Disse forholdsvis billige forbedringer vil oftest tjene sig selv hjem igen – enten i sparet forbrug eller ved en højere salgspris. Og energiforbedringer har desuden en sidegevinst, at de også luner lidt på samvittigheden. Det er ærligt talt en god cocktail.

Lone

Ingen kommentarer: