onsdag den 18. juni 2014

Dit hus bliver 150.000 kr. mere værd


Nationalbanken skruer i en ny prognose op for boligpriserne frem mod 2017

Det er slet ikke så ringe endda at være boligejer i de kommende år. Prognoser fra vismændene og regeringen har allerede spået pæne prisstigninger på boliger frem mod 2017.

Og nu skruer Nationalbanken yderligere op for optimismen. Banken venter således, at boligpriserne på landsplan gennemsnitligt vil stige med 2,5 % i år, 2,7 % næste år og 3 % i løbet af 2016. Omsat til kroner betyder det, at et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm, der ifølge Realkreditrådet sidst i 2013 kostede ca. 1,525 mio. kr., ved udgangen af 2016 vil være ca. 1,673 mio. kr. værd. Det er en stigning på 148.000 kr.
I København og områder omkring højst sandsynligt endnu mere.

Nationalbanken råder til, at man fortsat følger udviklingen på boligmarkedet tæt.
"Renten er tæt på nul, og boligmarkedet indeholder selvforstærkende mekanismer. Der er derfor behov for skærpet overvågning af udviklingen på arbejds- og boligmarkedet," siger nationalbankdirektør Lars Rohde i en kommentar.

Det hører med til historien, at boligmarkedet i de kommende år sandsynligvis vil udvikle sig vidt forskelligt.
”Særligt i de store byer venter vi stigende priser, mens det formentlig vil se noget anderledes ud i de mere tyndt befolkede egne af Danmark,” forudser relationschef i home Mads Ellegaard.
Han peger på, at 42 ud af 98 kommuner frem mod 2020 vil opleve faldende indbyggertal ifølge Danmarks Statistiks befolkningsprognose.

Ingen kommentarer: