onsdag den 4. juni 2014

Det nye København tager form


Boligmarkedet i Danmark er i disse år delt i to. I de tyndt befolkede områder er boligpriserne lave og faldende - sammen med efterspørgslen - mens det i centrene i Østjylland og omkring København går lige modsat. Her er priserne steget siden 2012, mens salgstiderne er i samme periode faldet, og man oplever efterhånden en mobilitet, som vi så den før krisen indtraf.

Det skyldes den fortsatte urbanisering, hvor flere og flere studiepladser og arbejdspladser rykker mod de store byer, hvor der også er masser af kulturel aktivitet. Det er naturligvis positivt for alle os, der bor og arbejder i de populære områder. Men det skaber et stigende pres på boligmarkedet, for i takt med at flere flytter mod storbyerne, stiger behovet for boliger. I disse år vokser København for eksempel med omkring 1.000 nye indbyggere hver eneste måned, og derfor er det vigtigt, at der hele tiden udvikles og opføres nye boligbyggerier.

Heldigvis er der her i 2014 godt gang i byggerierne. Det gælder ikke mindst i områderne umiddelbart ud til vandet, hvor mange spændende projekter i disse år er med til at udvikle det nye København. For eksempel på Margretheholm og Teglholm, hvor blandt andet Sjælsø er i gang med at opføre spændende, attraktive og energimæssigt fremtidssikrede boliger.

Hos home Lone Bøegh Henriksen A/S er vi rådgivere og samarbejdspartnere for de fleste bygherrer og projektudviklere, hvor vi ofte bliver bedt om vores professionelle holdninger til indretning og materialevalg. Det giver ærligt talt god mening, for vi har med vores brede kontakt til boligkøberne en førstehåndsviden om, hvad køberne vægter højt, når de kigger på ny bolig.

Lone

Ingen kommentarer: