mandag den 25. marts 2013

"Skovtofte" i Virum omdannes til attraktivt boligområde


 
Illustration: 3D visualisering af rækkehusene og den historiske palæejendom fra 1900-tallet ’Ebenezer’ ombygget til ejerlejligheder.
Det ca. 50.000 kvadratmeter store charmerende naturområde ”Skovtofte”, der indtil 2009 husede det Socialpædagogiske Seminarium, omdannes nu til et spændende boligområde med rækkehuse og ejerlejligheder. Det naturskønne område ligger tæt på Mølleådalen og Bagsværd Sø i Virum.
Skovtoftes beboere kommer til at bo i parklignende omgivelser blandt gamle træer, skulpturer og en æblelund. Det fantastiske område, med en helt unik stemning, kommer til at rumme forskellige boligtyper: Skovtoftes tre historiske palæejendomme fra 1900-tallet, ’Ebenezer’, Pella’ og ’Zoar’ ombygges til 21 ejerlejligheder, med respekt for den oprindelige arkitektur - og 50 nye rækkehuse skyder op fra bunden.

Rækkehusene bliver i både et og to plan og varierer i størrelse fra ca. 100 til 150 kvadratmeter. De opføres i små grupper med to-tre huse, der placeres forskudt for hinanden, hvilket giver god privathed for den enkelte bolig. Rækkehusene bliver opført med energiøkonomi for øje - de producerer blandt andet selv energi fra solceller på taget. Bebyggelsen opføres i den nordlige del af Skovtofteområdet - således friholdes de store fællesarealer til for eksempel den grønne kile, der forbinder Hummeltoftevej med Lyngby Åmose.
Ejerlejlighederne, der indrettes i de gamle palæbygninger, bliver i ét plan og varierer i størrelse fra ca.
90 - 250 kvadratmeter.


Salget starter 2. Påskedag
Projektet realiseres etapevis over de kommende ca. to år. Salget af de første 16 rækkehuse starter på mandag den 1. april, og interesserede er velkommen til at komme til Åbent Hus på Hummeltoftevej 139 i Virum fra klokken 12 til 13. home Kgs. Lyngby /Virum, der står for salget, ser frem til salgsstarten:
 
”Vi glæder os til at give de mange interesserede et indblik i dette byggeri, der bliver helt i særklasse,” siger Lone Bøegh Henriksen, indehaver af home Kgs. Lyngby/Virum.
 
De 16 første rækkehuse vil være indflytningsklar til november 2013, mens det fra juni vil være muligt at besøge en prøvebolig.

Erfarne kræfter bag projektet
Det er Borohus Skovtofte - et datterselskab af svenske Borohus AB - der som bygherre vil forestå byggeriet. Borohus AB er blandt Sveriges største producenter af boliger, og er et yderst solidt selskab med AAA rating. Selskabet har siden 1928 opført mere end 110.000 boliger i flere lande - herunder i Danmark.

Skovbørnehaven Mariehønen
I forbindelse med opførelsen af de nye rækkehuse flyttes Skovbørnehaven ’Mariehønen’ til nye og tidssvarende bygninger på den sydvestlige del af grunden, i nærheden af palæejendommen ’Pella’.

Læs mere om projektet på www.skovtofte.dk

 

Illustration: Luftfoto med 3D visualisering af rækkehusbebyggelsen.

 

Ingen kommentarer: