søndag den 27. januar 2013

Folk vil gerne bo på landet


Bortset fra blandt de helt unge flytter der nu flere til end fra landet, siger forsker

Selv om der lige nu bliver flere storbyboere, skal landkommunerne ikke opgive håbet. Tværtimod.
”Flere og flere vil gerne bo på landet. 80 procent vil gerne tæt på naturen, og det gode familieliv og børnenes trivsel vægter stadigt mere,” fastslår seniorforsker Hans Skifter Andersen, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet i en artikel i Nordjyske.

”På grund af krisen bliver de uddannelsessøgende i stort tal boende i byerne, når de er færdige, men i alle andre grupper flytter der nu flere til end fra landet - og faktisk vil folk gerne køre op til tre kvarter på job, fortæller Hans Skifter Andersen.
 
Ejendomsmæglerkæden home oplever i disse år, at de store byer har en stærk tiltrækningskraft på især unge mennesker, der ønsker at tage en videregående uddannelse. Stærkest trækker København og Århus med Odense og Aalborg tæt derefter.

”Vi ved, at mange af dem, der bor i lejlighed, drømmer om at flytte på landet, men der er selvfølgelig mange praktiske forhold, der kan gøre, at de ikke udlever drømmen. Deres drøm er måske mere en længsel efter et ukompliceret og ustresset liv på landet,” siger Mads Ellegaard og henviser til en home-spørgeundersøgelse om danskernes boligdrømme.

Ingen kommentarer: