onsdag den 16. januar 2013

Seniorerne tror mest på boligmarkedet

 
Troen på stigende priser er størst ved boligejerne over 40 år
Det viser en ny spørgeundersøgelse fra YouGov foretaget for Bolius. Det er hos boligejerne over 40 år, at troen på stigende priser er størst. Hver tredje i den aldersgruppe tror på stigende priser næste år, mens det hos de yngre boligejere kun er hver femte.
”Det er interessant at se, at der især er så stor forskel på troen på stigende priser. En forklaring kan være, at de ældre boligejere har været med gennem både kriser og opture og derfor forventer, at den nuværende krise er ved at være overstået, mens de yngre formentlig har mærket krisen hårdere, da de har købt dyrt for nogle år siden og kan se, at deres bolig er blevet markant mindre værd end det, de gav for den,” siger Steen Breiner, kommunikationschef i Bolius Boligejernes Videncenter.
En analyse fra ejendomsmæglerkæden home viser også, at køberne på villavejene bliver ældre og ældre.
For 10 år siden var det mere end hver anden ny på vejen, der var under 35 år. I 2012 er det købere over 35 år, der er i flertal på villavejen - med knap 6 ud af 10 af årets villakøbere.
"Det har altid været en stor beslutning at købe sit første hus, og de seneste år har bestemt ikke gjort beslutningen mindre. Selv om huspriserne er markant lavere og renten i bundrekord, så er der ingen impulskøb og quicklån. Der er ofte lange overvejelser og grundig rådgivning bag hvert eneste huskøb," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Ingen kommentarer: