tirsdag den 11. december 2012

Lejligheder et par trin op ad ’pristrappen’


Salgspriserne er nu 5 % højere end for et år siden. De største byer trækker udviklingen.

Ejerlejlighedspriserne tager måned for måned støt og roligt et par trin op ad ’pristrappen’. Med en prisstigning i november på 1 % for hele landet i forhold til oktober, er priserne nu 5 % højere end for et år siden. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. I november steg priserne på ejerlejligheder i alle landets fem regioner.

Udviklingen er helt i tråd med home ejerlejlighedsprisindeks, som til og med oktober har vist stigende priser i otte af årets første ti måneder opgjort på landsplan. Stærkest er udviklingen i Hovedstadsområdet og i Region Midtjylland med Århus som drivkraft.

Ifølge Boligsidens indeks holder salgspriserne på villaer og rækkehuse sig til sammenligning stabile, og en villa koster i dag i gennemsnit det samme som for et år siden. Men der gives i dag markant mindre prisnedslag på husene sammenlignet med for 12 måneder siden.

”Købere og sælgere er kommet tættere på hinanden i løbet af det seneste år og har fået en mere ensartet opfattelse af situationen på boligmarkedet,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Udviklingen i boligudbuddet viser ifølge Boligsiden, at antallet af ejerlejligheder til salg faldt igen i november, og det betyder, at det ikke har været lavere i fire år. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt også og er nu på det laveste niveau siden februar 2011.

”Der er helt klart blevet længere mellem til salg skiltene rundt om i landet, og mange steder hører vi faktisk fra mæglerne, at de i øjeblikket mangler boliger for at matche efterspørgslen,” slår home-chefen fast.

Ingen kommentarer: