onsdag den 5. december 2012

Boligmarkedet dropper vinterhi


210.000 danskere vil sætte deres underskrift på en slutseddel i løbet af de næste måneder, viser prognose
 
Om vinteren plejer boligkøberne at holde sig inden døre, men i år trodser de kulden. Det er specielt i de større byer, at boligkøberne er på vej ud på markedet. Vinterdvalen er dermed aflyst på boligmarkedet.
Det er Realkreditforeningen, der står bag kvartalsprognosen for købelysten på det danske boligmarked, Køberbarometeret, som viser, at cirka 210.000 danskere overvejer at købe bolig i løbet af det kommende halve år.
”De positive tal viser troen på et boligmarked i fremgang. Selvom det er vintertid, er boligkøberne ved at tø op. Nu mangler vi bare selskab fra boligsælgerne, der stadig er lidt tilbageholdende med at sætte til salg,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.
Købelysten er på samme niveau, som den blev målt til i lunere september. I marts var det til sammenligning kun 95.000 danskere, der tilkendegav, at de var på vej ud på boligmarkedet.
Kulden ser dermed ikke ud til at lægge den dæmper på lysten til at kigge på hus, som ellers erfaringsmæssigt rammer boligmarkedet i vintermånederne. Salgsstatistikken viser, at december, januar og februar traditionelt er stille med en omsætning, der ligger et godt stykke under gennemsnittet for året.
Realkreditforeningens Køberbarometer er baseret på telefoninterviews med 1.714 danskere i den voksne befolkning. Interviewene er foretaget af analyseinstituttet Voxmeter.

Ingen kommentarer: