fredag den 30. november 2012

Slut med at betale for varme og el


Spar op til 720.000 kroner – og bo med god samvittighed de næste 20 år
Det er ikke længere kun bilmarkedet, der er miljøvenligt med A-mærkede biler. Nu breder den samme tendens sig til boligmarkedet – her behøver du bare ikke nøjes med at være ’småt kørende’ for at bo miljøvenligt.

Med plus-energihuse kan man spare op til 3.000 kroner om måneden i årene fremover, ved ikke at skulle betale varme- eller elregning. Hvis energipriserne ikke stiger yderligere, bliver det til en besparelse på 720.000 kroner over 20 år, som ifølge ejendomsmæglerkæden home er den tid, danskerne i gennemsnit bliver boende i deres hus.

 home oplever stor - og stigende - interesse fra nutidens boligkøbere for energivenlige boliger.
”Energiudgifterne fylder i dag meget i de samlede udgifter ved at eje et hus. Derfor er et godt energimærke i dag i boligkøbernes top 3 over, hvad de lægger vægt på,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

To steder i Østjylland samt ved Roskilde har home plus-energihuse til salg for firmaet GreenLiving, der allerede nu lever op til regeringens miljømål for år 2050.

Ifølge direktør i GreenLiving Klaus A. Thomassen kan man - ud over at bo i en CO2 neutral villa - vinke helt farvel til energiudgifter, hvis man køber et GreenLiving +House, som det hedder:
”Villaerne producerer mere energi, end de forbruger. Det vil sige: Ingen varmeregning og ingen elregning... overhovedet,” slår han fast.

GreenLivings huse gør ifølge home op med den fordom, at et energivenligt hus ikke kan være pænt.

Arkitekturen er smuk og minimalistisk, men samtidigt karakteristisk. Det er der mange købere, der godt kan lide,” siger Mads Ellegaard fra home.

Ingen kommentarer: