torsdag den 27. december 2012

Familien får 5.500 kr. ekstra i 2013


Så er der julegave til familien Danmark. En lille 'plovmand' mere om måneden næste år

En ny prognose for hvordan økonomien ser ud for en almindelig dansk familie i det kommende år viser, at der bliver lidt mere at 'rutte med' i det nye år. Det er Danske Bank, der med udgangspunkt i en modelfamilie med to voksne, to børn, parcelhus og bil, står bag beregningen.

"Familien får i 2013 reelt 460 kroner mere om måneden, end den havde i 2012. Fremgangen i 2013 skyldes især, at året byder på skattelettelser til folk i arbejde så som modelfamilien," siger privatøkonom Las Olsen i Danske Bank.

I home hæfter vi os ved hvor meget bolig, man kan få for 460 kroner om måneden.
"De ekstra kroner i 'husholdningskassen' kan give ny næring til danskernes boligdrømme i 2013," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Ifølge en beregning på rd.dk kan man med et fastforrentet 3 % obligationslån med afdrag købe for cirka 112.000 kroner ekstra bolig for 460 kroner efter skat. Vælger man et FlexLån® F1 uden afdrag kan man få for hele 497.000 kroner ekstra bolig.

Her kan du selv beregne dine muligheder.

Sådan får familien flere penge
  • Lettelsen består i et større beskæftigelsesfradrag og en højere topskattegrænse.
  • For Danske Banks modelfamilie, hvor den ene af de voksne betaler topskat, giver det en besparelse på 726 kroner om måneden.
  • I forhold til 2012 hjælper det også, at man ikke regner med nye prisstigninger på energi som dem, vi så i begyndelsen af i år.
  • Og modsat 2012 er der heller ikke planer om store nye afgiftsforhøjelser. Tværtimod bliver fedtskatten afskaffet, og den planlagte nye sukkerafgift opgivet. De to ting tilsammen vil spare familien for cirka 150 kroner om måneden i forhold til, hvad vi hidtil har regnet med.
  • Men til gengæld er prisen, at bundskatten stiger, og bundfradraget sættes ned, hvilket koster familien næsten præcis det samme beløb.
  • Desuden er der stadig effekten af genopretningsplanen, der blev vedtaget i 2010, og som øger familiens skat med knap 150 kroner om måneden.
Kilde: Danske Bank
 

torsdag den 20. december 2012

Boligsalget holder dampen oppe


I november blev sidste års salg overhalet.
I november blev boligsalget godt 9 % bedre end sidste år for ejendomsmæglerne i home. Set over de seneste tre måneder er der blevet solgt hele 18 % flere boliger end sidste år, og det betyder, at boligsalget i år med ret stor sandsynlighed runder 50.000 solgte boliger, oplyser home.

Sidste år endte salget af huse, lejligheder og sommerhuse på cirka 48.000 styk, hvilket er bundrekord i nyere tid.

”Fremgangen i salget er sket fra sommerferien og fremefter, og det giver os grund til at tro, at bolighandlen kan overleve julehandlen og holde dampen oppe ind i det nye år,” siger homes relationschef Mads Ellegaard.

Boligåret 2012 har været en lidt ujævn årgang, hvis man ser på hele landet under ét. Efter en skidt start kom der mere gang i bolighandlerne i forsommeren, mens sommerferiemånederne og eftersommeren igen var mere stille. Til gengæld er de seneste fire måneder gået over al forventning.

tirsdag den 11. december 2012

Lejligheder et par trin op ad ’pristrappen’


Salgspriserne er nu 5 % højere end for et år siden. De største byer trækker udviklingen.

Ejerlejlighedspriserne tager måned for måned støt og roligt et par trin op ad ’pristrappen’. Med en prisstigning i november på 1 % for hele landet i forhold til oktober, er priserne nu 5 % højere end for et år siden. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. I november steg priserne på ejerlejligheder i alle landets fem regioner.

Udviklingen er helt i tråd med home ejerlejlighedsprisindeks, som til og med oktober har vist stigende priser i otte af årets første ti måneder opgjort på landsplan. Stærkest er udviklingen i Hovedstadsområdet og i Region Midtjylland med Århus som drivkraft.

Ifølge Boligsidens indeks holder salgspriserne på villaer og rækkehuse sig til sammenligning stabile, og en villa koster i dag i gennemsnit det samme som for et år siden. Men der gives i dag markant mindre prisnedslag på husene sammenlignet med for 12 måneder siden.

”Købere og sælgere er kommet tættere på hinanden i løbet af det seneste år og har fået en mere ensartet opfattelse af situationen på boligmarkedet,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Udviklingen i boligudbuddet viser ifølge Boligsiden, at antallet af ejerlejligheder til salg faldt igen i november, og det betyder, at det ikke har været lavere i fire år. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt også og er nu på det laveste niveau siden februar 2011.

”Der er helt klart blevet længere mellem til salg skiltene rundt om i landet, og mange steder hører vi faktisk fra mæglerne, at de i øjeblikket mangler boliger for at matche efterspørgslen,” slår home-chefen fast.

onsdag den 5. december 2012

Boligmarkedet dropper vinterhi


210.000 danskere vil sætte deres underskrift på en slutseddel i løbet af de næste måneder, viser prognose
 
Om vinteren plejer boligkøberne at holde sig inden døre, men i år trodser de kulden. Det er specielt i de større byer, at boligkøberne er på vej ud på markedet. Vinterdvalen er dermed aflyst på boligmarkedet.
Det er Realkreditforeningen, der står bag kvartalsprognosen for købelysten på det danske boligmarked, Køberbarometeret, som viser, at cirka 210.000 danskere overvejer at købe bolig i løbet af det kommende halve år.
”De positive tal viser troen på et boligmarked i fremgang. Selvom det er vintertid, er boligkøberne ved at tø op. Nu mangler vi bare selskab fra boligsælgerne, der stadig er lidt tilbageholdende med at sætte til salg,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.
Købelysten er på samme niveau, som den blev målt til i lunere september. I marts var det til sammenligning kun 95.000 danskere, der tilkendegav, at de var på vej ud på boligmarkedet.
Kulden ser dermed ikke ud til at lægge den dæmper på lysten til at kigge på hus, som ellers erfaringsmæssigt rammer boligmarkedet i vintermånederne. Salgsstatistikken viser, at december, januar og februar traditionelt er stille med en omsætning, der ligger et godt stykke under gennemsnittet for året.
Realkreditforeningens Køberbarometer er baseret på telefoninterviews med 1.714 danskere i den voksne befolkning. Interviewene er foretaget af analyseinstituttet Voxmeter.