tirsdag den 20. november 2012

Lettere at udleje sommerhuset



I september steg overnatninger i udlejede feriehuse med 36.000 i forhold til samme måned sidste år
Køber du et sommerhus, er der gode chancer for at få et tilskud til udgifterne ved at leje huset ud nogle uger om året.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger i udlejede feriehuse steg med 2 % i september sammenlignet med samme måned sidste år. Det er primært danske lejere, der er flere af, mens nordmænd, svenskere og tyskere følger tæt efter.
”Det stigende tal af overnatninger er positivt for ejere af fritidshuse – og for dem der er på vej til at købe et. Det er skønt at have eget fritidshus, men for nogen melder den dårlige samvittighed sig over, at man ikke bruger huset nok. Man kan måske føle, at man bør holde alle sine weekender og ferier i fritidshuset. Her kan udlejning være en god ide," siger relationschef i home Mads Ellegaard.

Et andet vigtigt parameter, når man overvejer køb af fritidshus, er selvfølgelig økonomien. Men her er også hjælp at hente gennem nogle ugers udlejning.
Hvis man udlejer gennem et sommerhusudlejningsbureau, der er godkendt af SKAT til at foretage automatisk indberetning af lejeindtægter, kan du i 2013 benytte det øgede bundfradrag på 20.000, hvis du bruger modellen med fast fradrag. Det betyder, at de første 20.000 kroner af lejeindtægten er skattefri. Herefter har du et fradrag på 40 % af den resterende lejeindtægt.
Ser man på det seneste år, er det samlede antal af overnatninger i danske feriehuse gået lidt ned – med cirka 2 % - men der er dog en stigning i antallet af fremtidige bookninger. Ved udgangen af september var der booket cirka 2.000 flere hus-uger end på samme tidspunkt sidste år.

 

Ingen kommentarer: