lørdag den 10. november 2012

Huspriserne kravlede op i oktober


I oktober steg salgspriserne på villaer og rækkehuse med 0,6 %, og priserne er nu oppe på næsten samme niveau som for et år siden.
Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata til og med oktober måned fra alle landets ejendomsmæglere.

Perioden med stabile priser på villaer og rækkehuse synes dermed at fortsætte. I hvert fald har salgspriserne nu holdt sig på nogenlunde samme niveau de seneste seks måneder.

”De sidste 12 måneder har priserne alt i alt været meget stabile, men med langt mere positive takter det seneste halve år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Det er køberne begyndt at reagere på, oplever man hos home-kæden, hvis eget husprisindeks bekræfter tendensen til stabilisering.

”Stabilitet i priserne gør, at flere tror på, at det er et godt tidspunkt at købe nu. Så mangler vi bare, at boligsælgerne også begynder at tro lidt mere på fremtiden, for udbuddet af huse og især lejligheder er faldende,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Samtidig med at huspriserne har stabiliseret sig, er den gennemsnitlige salgspris på ejerlejligheder også steget. I oktober måned er den gennemsnitlige salgspris således steget med mere end 1 % og ligger nu, i følge Boligsidens Markedsindeks, knap 4 % højere end for et år siden.

Ingen kommentarer: