onsdag den 15. august 2012

Bedre plads til dit ’til salg-skilt’


Boligudbuddet faldt igen i juli - flere får solgt og færre sætter til salg
Til salg-skiltene bliver fortsat færre - særligt i byerne. Antallet af ejerboliger til salg på internettet er faldet med knap 8000 på et år, så der ved udgangen af juli er tæt på 64.000, viser Boligudbudsstatistikken.
”Boligudbudskurven knækkede allerede for et år siden, og siden er boligudbuddet stort set faldet måned for måned,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet:

”Det er et lyspunkt for sælgerne, da boligudbuddet længe har været meget højt."


Der er ifølge home to væsentlige årsager til, at der bliver bedre og bedre plads på boligmarkedet.

”Den ene er selvfølgelig den, at nogle boligsælgere, der har haft deres hus, lejlighed eller fritidshus til salg igennem en længere periode uden held, vælger at stoppe salget. Men samtidig har vi heldigvis også set en stigning i salget i juni og juli,” siger kommunikationschef i home Mads Ellegaard.

Juni måned bød på et samlet salg i home, der er cirka 16 % bedre end samme måned sidste år, mens juli ender cirka 8 % over juli 2011, oplyser han.

Boligudbuddet falder ifølge Boligudbudsstatistikken i hele landet, men især i hovedstadsområdet. Antallet af ejerlejligheder til salg i København by ligger ved udgangen af juli eksempelvis 43 % under antallet sidste år.
”I mange kvarterer mangler vi simpelthen gode lejligheder til realistiske priser - ikke mindst i disse måneder, hvor der er ekstra interesse fra forældrekøbere,” siger kommunikationschef Mads Ellegaard.
Ifølge Realkreditrådet er der endelig også kommet lidt mere aktivitet på sommerhusmarkedet. Der blev i juli i år taget 20 % flere fritidshuse af markedet end i 2011. Samtidig blev der sat flere nye fritidshuse til salg i juli i år end sidste år. De to effekter trækker udbuddet af fritidshuse i hver sin retning, så den samlede effekt blev en lille nedgang i udbuddet på 3 %.

Ingen kommentarer: