lørdag den 25. august 2012

Vi søger bolig nær vores søskende

 

En for alle, alt for sine søskende. Danske søskende holder sammen, bor ofte tæt på hinanden og er der for hinanden.
 
Sådan lyder de hjertevarme konklusioner i en undersøgelse som YouGov har gennemført for Kristeligt Dagblad blandt 1.438 danskere over 18 år.

En ud af tre bor i umiddelbar nærhed af deres søskende, mens godt en tredjedel bor i samme landsdel. Og den geografiske nærhed følges op af et liv med megen kontakt. En fjerdedel af de voksne danskere ser således deres søskende en eller flere gange om måneden, fremgår det af undersøgelsen om danskernes søskendeforhold.

Ejendomsmæglerkæden home bekræfter, at vi i høj grad vælger bolig efter bløde værdier. I en spørgeundersøgelse har ejendomsmæglerne tidligere peget på børnefamiliernes top 3 prioriteter: Afstand til skole, til jobbet og til familie og venner.

”Det afspejler, at vores valg af bolig i høj grad handler om tryghed, tid og praktisk hjælp i hverdagen. Det er rart at have de nærmeste tæt på, når vi har brug for hjælp til afhentning, pasning eller godt selskab,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

Søskende forventer samtidig, at deres søskende vil være der for dem, hvis de har brug for hjælp, ligesom flere end otte ud af ti altid vil stille op for deres søskende.


At danskerne klart vælger en hverdag med tid til søskendeliv er et udtryk for, at gode søskendeforhold er en helle i en udfordrende verden, siger professor Ning de Coninck-Smith, som forsker i barndommens historie ved Aarhus Universitet:
”Vi har adgang til hele verden takket været internettet og globaliseringen, men i virkeligheden er vi ret lokale og søger relationer, hvor vi forventer at møde en betingelsesløs kærlighed som i søs-kendeforholdet,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Ingen kommentarer: