Jagten på en studiebolig er i
fuld gang, og antallet af forældrekøb er på sit højeste. Få fem tip til harmoni i
lejligheden
Det er altid rart at dele regningen med nogen, og det kan
endda ske i godt selskab. Mange gange er det ikke kun ’barnet’, der har glæde af det, når forældrene køber en lejlighed som studiebolig. Ofte er der også et værelse til en ven eller bekendt, der kan flytte ind.
Disse fem råd kan hjælpe til harmoni i lejligheden:
1. Lejere på – næsten -
lige fod Det er en god ide, hvis I kan flytte ind i lejligheden samtidig – selv om det selvfølgelig kan være svært i praksis. Så føles det mere som et fællesprojekt, uden at nogen har særlige ’ejerfornemmelser’.
Det er også et plus at være nogenlunde i samme økonomiske situation. Både i forhold til husleje og regninger, men også i forhold til hvor mange penge man skal bruge på tv-pakke, internet mm. Hvis det ene værelse er større end det andet, kan man evt. løse uligheden ved, at den ene betaler lidt mere end den anden. Man kan for eksempel aftale en pris per kvadratmeter.
2. Afstem jeres forventninger
Snak om, hvilke tanker I har gjort jer om det at bo sammen. Vær ærlig - og gør det helst med det samme. Hvordan skal man forholde sig til gæster, huslige gøremål, deling af ejendele og mad?
3. Bedste venner kan også blive uenige
Har du tanker om at flytte sammen med din bedste ven, er det en god ide at give det en ekstra overvejelse. Selvom man har været bedste venner siden børnehaven, er det ikke sikkert, at man kan blive enige om det at bo sammen.
4. Gå på kompromis
Selvom din lejer nogle gange kan være irriterende - så husk at se det i et større perspektiv. Vælg dine kampe med omhu. Ved god planlægning og åben kommunikation kan det blive en god oplevelse at bo sammen.
5. En lejekontrakt er
vigtig
Det er vigtigt, at både du og din lejer har en underskrevet
kontrakt. Dermed har I styr på rettigheder og økonomisk ansvar, hvis der skulle
opstå uenigheder senere hen – eksempelvis ved fraflytning.