onsdag den 11. juli 2012

Boom i seriøse boligkøbere

 
Markant skifte – ’osere’ på nettet afløst af købere på dørtrinnet
Langt flere købere end sidste år er nu parate til at købe bolig. Det viser den årlige brugerundersøgelse af home.dk.

Ifølge undersøgelsen, som er baseret på svar fra over 3.000 brugere på home.dk sidst i maj og først i juni, viser, at der er sket et markant skift i brugernes parathed til boligkøb.

Når de bliver spurgt til, hvorfor de kommer ind på home.dk, er dem, der svarer ’kigger bare’ faldet fra 53 % i 2011 til 35 % i 2012, mens det omvendte gør sig gældende for ’skal købe en bolig’. Her er en stigning fra 32 % i 2011 til 49 % i 2012.

”Analysen viser meget tydeligt, at køberne nu er langt mere målrettede, end de var på samme tidspunkt sidste år. De er ikke på home.dk for sjov, men fordi de har et reelt behov. Det må siges at være et ekstremt positivt signal til markedet,” siger homes kommunikationschef Mads Ellegaard i en kommentar til analysen.

Brugerundersøgelsen er gennemført, inden den brede, politiske aftale om en skattereform, der giver mange danskere bedre råd til at købe bolig, kom i hus. Skattereformen og de mere målrettede købere giver tilsammen forhåbninger for resten af året, mener home.
”Regeringens og oppositionens skattereform giver et længe tiltrængt rygstød til boligmarkedet og sikrer politisk ro frem til 2020, og vores brugere sender i undersøgelsen et tydeligt signal om, at de er mere klar til at købe bolig end de har været længe,” siger Mads Ellegaard.

Tendenserne i brugerundersøgelsen fra home bliver bekræftet i ’Køberbarometeret’ fra Realkreditforeningen. Mens det i marts var 3,3 % af den voksne befolkning, der tilkendegav, at de agtede at købe hus eller lejlighed inden for det næste halve år, er det nu 5,5 %.
I runde tal betyder det, at knap 220.000 danskere overvejer at købe bolig i perioden frem til efteråret. Da Køberbarometeret sidst tog temperaturen på købsinteressen, var det knapt 145.000, der tilkendegav, at de var på vej ud på boligmarkedet.

Ingen kommentarer: