torsdag den 12. juli 2012

6000 kr. ekstra til forbrug næste år


Der er fra næste år 500 kr. mere om måneden til det sjove, når regninger og skatten er betalt.

Skattereformen vil betyde, at 2013 bliver et år med fremgang i privatøkonomien for en almindelig lønmodtagerfamilie. Det viser en ny prognose for Danske Banks modelfamilie. I 2013 er der nu udsigt til skattelettelser for lønmodtagerne, og det sender rådighedsbeløbet op på samme niveau som i 2010.
”Familiens rådighedsbeløb stiger med godt 500 kroner. Alt i alt bliver det samlede rådighedsbeløb til næste år på samme niveau som i 2010, og dermed godt 4.000 kroner om måneden højere end i 2008. Ud over skat og efterløn har især rentefaldet forbedret økonomien i den periode. Vi regner med, at familiens FlexLån® bliver endnu lidt billigere i 2013 end i år,” skriver privatøkonom Las Olsen i Danske Bank.

Ifølge home er det godt nyt for boligmarkedet, at danskere i arbejde får et større rådighedsbeløb.

”For det første kræver banken i dag et større rådighedsbeløb, når køberne bliver godkendt. For det andet er køberne blevet mere forsigtige og vil gerne have en buffer i økonomien, så alt i alt er det meget positivt, at danskere i arbejde får flere penge mellem hænderne næste år,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

Ingen kommentarer: