onsdag den 27. juni 2012

Skattereform giver troen tilbage


Regeringens og oppositionens skattereform giver et længe tiltrængt rygstød til boligmarkedet og sikrer en politisk ro frem til 2020. Det giver løfter om en mere positiv udvikling på kortere og længere sigt, mener home

"Når skattereformen sikrer boligkøberne en bedre økonomi, så smitter det alt andet lige også af på deres muligheder for at finansiere boligen, og dermed styrker skattereformen boligmarkedets fødekæde, så flere handler kan falde på plads," siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home og tilføjer:

"Der er ingen tvivl om, at den økonomiske konsekvens af aftalen er glædelig. Når boligkøberne får et større økonomisk råderum efter skat, giver det selvsagt grobund for optimisme på boligmarkedet."

home husprisindeks har de seneste 3 måneder vist svagt stigende priser på villaer på landsplan, og ejerlejlighederne har oplevet stigninger de seneste 4 måneder. Dermed har home varslet, at bunden i boligmarkedet ser ud til at være nået, og at en opstigning til mere normale tilstande er undervejs.

Den nye skattereform giver tiltro til, at stabiliseringen kan fortsætte med den økonomiske sikkerhed til boligejerne og politisk ro om boligmarkedet som følge af det brede forlig.

Siden boligpakke-duellen ved seneste folketingsvalg har der været meldinger om, at begge sider af Folketinget tilsyneladende ønskede et stabilt boligmarked, men det førte til sværdslag frem for handling - og ikke mindst usikkerhed på boligmarkedet.

Skattereformen ser ud til at garantere politisk ro omkring boligmarkedet.

"At den nuværende reform er spundet sammen henover midten i dansk politik er en kæmpe fordel. Det er en aftale, der får en stabiliserende effekt på boligmarkedet, og det giver os tro på et mere sundt og afbalanceret boligmarked. Reformen giver ejendomsmæglerne arbejdsro, og vigtigst af alt får boligejerne - forhåbentlig - troen tilbage," siger Mads Ellegaard.

Skatteaftalen vil bidrage til en stærkere udvikling i dansk økonomi over de kommende år, mener cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.
”Aftalen kommer til at øge arbejdsudbuddet betydeligt og bidrager dermed til en stærkere udvikling i dansk økonomi over de kommende år, siger han til Ritzau.

Steen Bocian glæder sig også over, at der er tale om et bredt skatteforlig, der blandt andet sikrer, at ejendomsværdiskatten og skatteværdien af rentefradraget fastholdes frem til 2020.
”Det giver ro omkring situationen på boligmarkedet frem til 2020,” siger Steen Bocian, der overfor Ritzau vurderer, at grundelementerne i skatteaftalen er fornuftige for dansk økonomi.

Ingen kommentarer: