lørdag den 16. juni 2012

800.000 danskere flytter hvert år


Hver 7. person flytter adresse i løbet af et år, viser nye tal

Danskerne flytter sig fortsat, selv om boligmarkedet endnu ikke er i fulde omdrejninger. Faktisk har Danmarks Statistisk registreret godt 800.000 flytninger i 2011.

For ejendomsmæglerkæden home er det et bevis på, at mange danskere fortsat har lyst og behov for et nyt hjem. 60 procent af alle boliger i Danmark er ejerboliger.

”Selvfølgelig kræver det noget mere at skifte til en ejerbolig end at flytte mellem to lejeboliger. Derfor oplever vi, at mange har holdt sig tilbage under krisen – så der er helt klart et opsparet behov. Heldigvis er tidspunktet for at købe mere optimalt end set de seneste cirka 15 år. Lavere priser og lav rente har banket boligbyrden i gulvet,” siger Lone Bøegh Henriksen og tilføjer:

”Vi møder danskerne i alle livets faser. De unge og deres forældre, de unge par, de etablerede familier og igen par i den ’børnefri’ alder. ”

Ifølge Danmarks Statistik flytter hver 7. person i løbet af et år.

”Vi kender de hurtige flytninger i de store studiebyer, hvor de unge ofte tager et halvt års tid i deres nye by i en tilfældig lejebolig, inden vi møder dem og deres forældre på fremvisninger af ejerlejligheder. Forældrekøb af en lejlighed er en god måde at sikre ro om studierne,” siger hun.

Vi bor gennemsnitligt 2,1 personer i hver husstand i Danmark.

Ingen kommentarer: