torsdag den 2. februar 2012

Husene i fare for at blive FOR billige


Sortsyn kan udløse omvendt boligboble – lige nu er husene 8 procent for billige, viser beregning

Boligsalget bliver ikke holdt nede af for høje priser men derimod af usikkerhed for fremtiden, lyder det fra boligeksperter. Derfor risikerer huse og lejligheder til salg at blive for billige, selv om det kan lyde mærkeligt.

"Prisniveauet på boligmarkedet er fornuftigt. Med den lave rente er der mulighed for både at købe og finansiere på fordelagtige vilkår,” siger direktør Karsten Beltoft i Realkreditforeningen og peger på, at vi er gået fra en periode med meget høje priser:

”Det er værd at lægge mærke til, at boligpriserne både kan komme op i urealistisk høje niveauer og gå den modsatte vej. De kan komme under det niveau, man skulle forvente, når man ser på indkomster og renter. I så fald vil der være tale om en ’omvendt boligboble’, drevet af pessimisme," siger Karsten Beltoft.

Realkredit Danmark har udregnet, at huspriserne på landsplan for første gang nogensinde er under det teoretiske niveau.

”Helt præcist er huspriserne nu 8 procent under det niveau, de teoretisk set burde ligge på. I 2006 og 2007 var priserne 30 procent højere, end de teoretisk set burde være. Det er faktisk første gang, vi ser, at priserne kommer under det teoretiske niveau,” siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark til Jyllands-Posten.

Ifølge home savner boligmarkedet, at den økonomiske uro løjer af, og danskerne igen føler sig trygge.

”Køberne holder sig pt. tilbage, men mange danskere siger samtidig, at det er deres plan at købe bolig i løbet af det kommende år, viser en ny spørgeundersøgelse. Når og hvis det opsparede behov bliver udløst, kan det pludselig se lysere ud for boligmarkedet,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

1 kommentar:

VON RATHSACH sagde ...

KØBERNE SKAL SKYNDE SIG - OPKØB AF BOLIGER :

Rigtigt, køberne skal besinde sig, ikke lade deres drømmehus glide dem af hænde. Mange - også professionelle - står parat til at købe de mest attraktive boliger. Priserne er justeret. Markedet er proppet.

At kunne udvælge - og købe - er derfor en god ide, når der alligevel efterspørges en bolig, inden den opkøbes.

Måske vil du se din bolig forsvinde - og efterfølgende dukke op - til en højere pris, fordi der er klogere folk, som har sans for det bedste køb.