onsdag den 28. december 2011

FlexLån med fast rente – ikke ren fantasi


Rentetilpasningslån og fast ydelse kan gå hånd i hånd

Drømmer du om den lave rente, som de korte rentetilpasningslån byder på i øjeblikket, men ønsker du samtidig at kende ydelsen på dit lån hver måned? Så lyder det umiddelbart som to uforenelige størrelser – men det er det ikke, lyder det fra Realkredit Danmark og home.

Løsningen hedder en T-model. Ikke en gammel Ford, men i stedet et FlexLån fra Realkredit Danmark, hvor den månedlige ydelse ligger fast, men ændrer renten sig, reguleres løbetiden.

Det vil sige, at man tager et lån, hvor den aftalte årlige ydelse svarer til, hvad der skal betales på eksempelvis et 4 % 30-årigt lån. Men da renten på lånet er meget lavere for tiden, betyder det, at løbetiden er kortere, eksempelvis 22 år.

Hvis renten stiger, vil ydelsen blive fastholdt, men løbetiden vil blive forlænget, for eksempel til 24 år. Falder renten, vil løbetiden forkortes.

Projektleder Daisy Sand Schwartz, Herning, skiftede sidste år til en T-model, fortæller hun til Bolius-magasinet ’Bedre Hjem’.

Med den lave boligrente nu kan hun glæde sig over at have kortet sin lånetid af med cirka 10 år. Hun er dog godt klar over, at hvis renten stiger igen, forlænges lånets løbetid.

Løbetiden kan dog ikke forlænges ud over 30 år. I den situation betyder det en højere ydelse.

Ingen kommentarer: