onsdag den 14. december 2011

Flere tvangsauktioner – men overraskende få

Antallet af tvangsauktioner steg til 467 i november 2011. Det er en stigning på 42 sammenlignet med måneden før. Det viser tal fra Danmarks Statistik

Ejendomsmæglerkæden home glæder sig over, at der, trods en længere periode med økonomisk uro, ikke ses en voldsom stigning i antallet af tvangsauktioner.

”Vi ser typisk, at det er ændringer i en boligejers økonomiske situation, der fører til en tvangsauktion. Den lave ledighed og den meget lave rente på realkreditlån hjælper boligejerne lige nu,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home i en kommentar til tallene.

Realkredit Danmark oplyser, at tvangsauktionerne generelt har været stigende i den seneste tid, og at vi skal tilbage til juni 2010 for at finde et højere niveau. Antallet af tvangsauktioner toppede tilbage i marts 2010 med et niveau på 506 stk.

Færre end i 2010
Selvom niveauet for tvangsauktioner i 2011 er i den høje ende i forhold til, hvad vi har været vant til gennem de seneste 10-15 år, så er det dog positivt, at antallet af tvangsauktioner er 6 % under, hvad antallet var i samme periode i 2010. Historisk set er vi også langt fra det antal af tvangsauktioner, vi så under boligmarkedskrisen i starten af halvfemserne. For de første 11 måneder af 1993 var antallet af tvangsauktioner på knap 13.700, hvorimod antallet for de første 11 måneder af 2011 ’kun’ er på 4.525 stk.

”Set i lyset af den voldsomme nedtur i dansk økonomi i kølvandet på den finansielle krise, så har det egentlig været en positiv overraskelse, at antallet af tvangsauktioner indtil videre ikke er steget kraftigere,” siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

Ser vi frem mod 2012, skal man nok ikke sætte næsen op efter, at antallet af tvangsauktioner kommer til at falde yderligere tilbage, som vi ellers har set det fra 2010 til 2011, lyder vurderingen fra cheføkonomen. Det skyldes udsigten til kun svag eller ingen vækst i dansk økonomi.

1 kommentar:

VON RATHSACH sagde ...

TVANGS - SALG ER EN GRIM TING - 2011

Tendensen med faldende tvangsauktioner viser måske, at der er færre truede husejere - der er sket en udtynding.

Visse tvangsauktioner er også et udtryk for spekulation - at have købt for dyrt - uden at have sin sikkerhed i behold : opsparing, bank eller værre tryghed i ansættelsen. Det sidste inviterer ikke til ejerskab.

Priserne vil nu gå mod et naturligt leje - særligt i områder, som ikke har noget specielt at byde på.

For mange ejerboliger red på en bølge af flugten mod byen, uden anden kvalitet. Disse boliger bliver nu udskilt fra de boliger, som besidder en herlighedsværdi af blivende kvalitet : arkitektur - rummelighed - kultur - natur - tryghed mv.

HERLIGHEDSVÆRDIER BURDE DEFINERES

Nærhed til faciliteter og smukke naboer kunne indgå i disse betragtninger.

Velkommen til det rekreative område ved Lyngby Sø / Åmosen - som tilbyder alt - 12 min fra København.