fredag den 16. december 2011

Fald i boligudbud for 4. måned i træk


I november var der 66.700 parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg i landet, viser Realkreditforeningen og Realkreditrådets fælles boligudbudsstatistik. Det betyder et fald på omkring 2.000 færre udbudte boliger sammenlignet med måneden forinden.

Umiddelbart giver det dog ikke grund til salig julefred hos danske boligsælgere, da det er typisk, at udbuddet falder i de sidste måneder på året, hvor boligmarkedet er i sin lavsæson.

Sæsonkorrigerer man tallene, lysner billedet således lidt. November var faktisk fjerde måned i træk med færre boliger til salg.

Ejendomsmæglerkæden home slår dog fast, at faldet i antallet af boliger til salg ikke skyldes, at salget går væsentligt bedre:

"Det skyldes nok nærmere, at boligsælgere, der har haft til salg noget tid, stopper deres salg, ligesom nye sælgere holder sig tilbage med at sætte til salg,” siger kommunikationschef Mads Ellegaard fra home i en kommentar til statistikken.

Han mener dog alligevel, det er positivt for boligmarkedet, at udbuddet reduceres.

”Et mindre udvalg gavner de sælgere, der skal og vil have solgt,” siger Mads Ellegaard.

Ifølge Realkredit Danmark tegner der sig fortsat et billede af et boligmarked under pres, som de rekordlave renter ikke endnu har formået at puste nyt liv i.

Ingen kommentarer: