torsdag den 10. november 2011

Leje vs. eje: Fem fordele som herre i eget hus


Er du i tvivl om, det er det rigtige tidspunkt at blive boligejer. Læs hvorfor, det er great…

"Lad ikke den negative presse afskrække dig fra en af ​​livets største fornøjelser."

Sådan skriver RealtyTimes.com - et amerikanske site om ejendomshandel - og lister fem gode grunde til, at det er 'great' at eje sit hjem. Og hvorfor det er nu, du skal købe. Hos home har vi 'fordansket' netmagasinets liste, da den er temmelig universel:

1. Opsparing: Når du betaler husleje, ser du aldrig de penge igen. Det ryger i udlejerens lomme. Det kræver godt nok en relativt stor investering at købe hus eller lejlighed, men du vil få de penge tilbage over tid som værdi bygget op i hjemmet. Køb af ejerbolig er vejen til langsigtet velstand. Historisk set er boligpriserne steget mere end inflationen. En analyse fra Realkredit Danmark over prisudviklingen på boligmarkedet over de seneste 55 år viser, at boligpriserne i gennemsnit steget med 7,4 % om året. Mere interessant er det at se på udviklingen i de reale huspriser, og her viser det sig, at huspriserne realt set er steget med cirka 2,5 % i løbet af de 55 år.

2. Relationer: Lejere har tendens til at se deres naboer komme og gå i en lind strøm. Boligejere har bedre muligheder for at udvikle et godt naboskab, da man typisk bliver boende meget længere i en ejerbolig - vi bor typisk godt 20 år i samme villa.

3. Forudsigelighed: Hvis du tager et fastforrentet lån, er din 'husleje' forudsigelig. Det betyder, at din månedlige udgift ligger fast - i op til 30 år. Ingen huslejestigninger her.
Hvis du betaler 5.000 kr. i dag, så betaler du også 5.000 kr. om ti år. Dette gør det muligt for dig at budgettere og lægge langsigtede finansielle planer. Selv de større investeringer i en ejerbolig er forudsigelige, da man kender levetiden på mange bygningsdele og materialer.

4. Ejerskab: Okay, det er nærmest en selvfølge. Du har foden under eget bord, og der følger nogle frynsegoder med. Du kan renovere, opdatere, male og dekorere, som du vil. Du kan plante træer, udvide terrassen eller gøre havebed til fodboldbane. Hus og have er dit, og du kan tilpasse det til din smag.

5. Gode handler: Det er et godt tidspunkt at købe. Udbuddet er stort. Renten er historisk lav. Boligpriserne har også taget et dyk, viser en beregning fra home og Danske Bank. Priserne er tilbage på 2004-niveau (fratrukket inflation). Boligkøbere kan låne til 4 % på et fastforrentet lån i stedet for 6 % eller højere - eller få rentetilpasningslån til en rente tæt på 1 %. Det betyder store besparelser i hverdagsbudgettet for dagens købere. Kilde: home på basis af RealtyTimes.com

Ingen kommentarer: