mandag den 14. november 2011

Efter JA-dag kommer JA-tid


Datid er afløst af JA-tid på boligmarkedet. Forstået på den måde, at vi ikke kan blive ved med at tænke tilbage på, hvordan boligmarkedet var engang. I de ’glade’ år 2004, 2005 og 2006, hvor priserne strøg til himmels – samtidig med friværdierne.

Ser vi på nutiden frem for fortiden er det JA-tid, selv om vi er på vej ind i boligmarkedets absolutte lavsæson – de kolde vintermåneder. Ja, måske lige netop derfor, men det kommer jeg tilbage til.

Vores JA-dag sidst i oktober var startskuddet. Vi slog dørene op for køberne og viste, hvad vi har at byde på. Villaer, rækkehuse og lejligheder til skarpe priser.

Historisk lav rente, og priser der er tilbage på niveauet fra 2004, betyder, at det er billigere end længe set at blive boligejer. Den lave rente har dog også en bagside, der hedder fortsat finansiel uro.

At det alligevel er JA-tid skyldes, at danskerne har et opsparet behov for at købe bolig. Folketingsvalget, og den tumult som et sådant altid fører med sig, betød, at efteråret ikke bød på det antal handler, man kunne forvente - selv af et marked på lavpunktet.

Som køber kan man gøre gode handler over vinteren. Mange sælgere drømmer om at få solgt, inden foråret banker på igen. Det betyder mulighed for dialog – og forhandling. Til gavn for begge parter. Drømmer du om at nyde foråret i nye rammer, så er det tiden at handle, da der ofte går en 3-4 måneder, inden boligen kan overtages.

Den mørke tid er JA-tid. God vinterjagt!

Lone

Ingen kommentarer: