torsdag den 17. november 2011

Seks måneders piskeslag til husejerne slut


Nyt prisindeks for oktober fra home og Danske Bank viser stigende salgspriser for huse og lejligheder

Bolighandlerne i oktober sætter en stopper for prisfaldet efter seks lange måneder hos landets boligejere. Huspriserne steg på landsplan med 0,9 % fra september til oktober*.

”Det er glædeligt, at vi nu ser et positivt udslag i boligpriserne i oktober. Den historisk lave rente og de lave boligpriser gør, at der er danskere, der har mod på at investere i et nyt hjem. En del er fortsat meget forsigtige, så hverken boligsælgere eller -købere skal se tallene som andet end en indikation af, at priserne har løftet sig lidt fra den foreløbige bund på boligmarkedet,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

Husmarkedet er fortsat præget af, at der er mange boliger til salg, og at der er økonomisk usikkerhed i Europa.

”Markedet er på sin vis stabilt. Det er fortsat todelt, hvor det er gode huse og lejligheder til skarpe priser, der bliver handlet. Og så er afslaget ved hushandlen præcis det samme nu som i starten af året - godt 5 % eller lidt over 100.000 kr.,” siger Mads Ellegaard.

Danskere med en stabil indtægt kan nu gå på et boligmarked med en unik kombination af lave priser, stort udvalg og en historisk lav rente.

”På landsplan koster huse og lejligheder det samme som i 2005 – renset for inflation er vi tilbage i 2004 – og alt tyder på, at den ultralave rente kravler endnu længere ned,” siger Mads Ellegaard fra home.

Ejerlejlighederne steg også på landsplan efter fire måneder med faldende priser. Stigningen var i oktober på 0,6 %. Prisstigningen i oktober er drevet af stigende priser i Region Hovedstaden, hvor priserne er steget med 0,7 %, mens priserne i Region Midtjylland faldt 0,9 %.

*Sæsonkorrigeret og tremåneders glidende gennemsnit.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Det må godt snart vend nu :-)