mandag den 12. september 2011

Klar til mere stabilitet


Så kom det langt om længe. Valget! Siden foråret har valgtrommerne buldret lystigt, men det skulle altså blive medio september, før den livlige trafik i stemmeboksene blev en realitet.

Det er efter min bedste overbevisning meget tiltrængt for boligmarkedet, at vi nu får en afklaring på den usikkerhed, der har præget billedet siden foråret. Ligegyldigt hvilken bogstavkombination, der efter valget på torsdag står tilbage som politisk sejrherre, er de nuværende og kommende boligejere i hvert fald vindere. For det tomrum, det vakuum, der har hersket i markedet, vil hurtigt mindskes, når det igen bliver hverdag på Christiansborg.

Op til valget har både rød og blå blok raslet med boligpakke-posen. Selv om en vedtagelse af boligpakken forsvandt i valgkampens tumult, så har begge sider vist en stærk signalværdi om, at det er vigtigt at hjælpe boligmarkedet tilbage på sporet.

Hvad det reelt ender med, må vise sig efter valget. Men det er nærmest lovet med statsgaranti, at alle, der køber nu, vil blive begunstiget af de fordele, der måtte blive lagt i boligpakkerne.

Det er svært at forestille sig, at en boligpakke isoleret set giver boom i handlerne. Vi vil nok nærmere se, at de tvivlere, der er i markedet, får et lille skub i den rigtige retning. Og vi vil med sikkerhed se flere førstegangskøbere og forældrekøbere, der kommer ud af busken.

Husk på at et boligkøb skal være styret af behov, ikke af investeringslyst. Det er ærligt talt vigtigt at huske på!

Lone

Ingen kommentarer: