torsdag den 29. september 2011

Køberne løber efter nyhederne


Nyhedens interesse på boligmarkedet er stærkere end nogensinde – salgstiderne er overraskende faldet støt i løbet af 2011

”Boligmarkedet er stille”. ”Rekordlange salgstider”. ”Din bolig bliver først solgt i 2013”!
Usolgte villaer, lejligheder og sommerhuse præger medierne med statistikker, der viser et voksende udbud og lange udbudstider. For de solgte boliger i 2011 tegner der sig et andet billede.

Ejendomsmæglerkæden home har opgjort salgstiden for de boligsælgere, der har fået solgt i år, og tendensen er overraskende klar. Bolighandlerne falder på plads hurtigere nu end i starten af året, og det gælder alle boligtyper.

• Faldet i salgstiden er størst for fritidshusene, hvor husene er solgt knap to måneder (59 dage) hurtigere end i starten af året.
• Også ejerlejlighederne sælger hurtigere med et fald på 23 dage, mens villaerne finder en køber 10 dage hurtigere.

Det kan virke overraskende, at villaer, lejligheder og sommerhuse bliver solgt hurtigere, når det samtidig sker med, at der er flere huse til salg og længere udbudstider.

”Konklusionen er, at de boliger, der ikke følger med markedsudviklingen, bliver hængende i markedet og overhales indenom af nyheder til knivskarpe priser. De hurtigere handler er et billede på, at der er købere i markedet netop nu, og de er meget seriøse og klar til at handle hurtigt, såfremt de finder den rigtige bolig,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen.

Sælgere kommer købere i møde
Nye boligsælgere er nødsaget til at sætte en skarpere udbudpris nu end for et halvt år siden, fordi salgspriserne på landsplan er faldet i 2011. Samtidig er mange boligsælgere hurtigere til at tilpasse prisen for at komme køberne i møde, og det er også med til at nedsætte salgstiden.

De faldende salgstider står i skærende kontrast til det stigende udbud af boliger til salg. Det store udbud rummer også store muligheder for de købere, der kigger ´bagkataloget’ af boliger igennem. Her kan der være mulighed for at handle lidt om prisen, hvorimod det er sværere med "nyhederne".

Ingen kommentarer: