onsdag den 14. september 2011

Boligkøbere har lidt mindre udvalg


For første gang siden januar fik boligkøberne i august en smule mindre at vælge imellem

Boligudbuddet faldt med 300 i årets sidste sommermåned, viser tal fra Realkreditrådet. Der er 71.200 ejerboliger til salg på internettet – 9.400 flere end sidste år på samme tid. Boligudbuddet fordeler sig med 47.373 parcel- og rækkehuse, 11.326 ejerlejligheder og 12.452 fritidshuse i hele landet.

Der kan være flere forklaringer på, at udbuddet af boliger i den seneste udvikling falder svagt:

”Én af årsagerne er nok, at der er blevet skrevet under på flere slutsedler i august end i juli. Derudover er der nok færre, der melder sig ind på boligmarkedet, så der kan altså være sælgere, som har intentioner om at gå på markedet, men holder sig lidt tilbage på grund af den nuværende markedssituation, ” siger homes kommunikationschef Mads Ellegaard til DR TV Avisen.

”Endelig er der nogen, der må formodes at tage deres boliger af markedet,” siger home-chefen, der uanset årsagerne vurderer, at det er gavnligt for markedet, at udbuddet ikke stiger yderligere.

Den seneste udvikling rokker dog ikke ved, at udbuddet af boliger er tæt på rekordstort. Det store udvalg af boliger til salg er med til at presse udbudspriserne ned. Parcel- og rækkehuse er på landsplan faldet 2,7 procent, mens det drejer sig om fald på 8,9 procent for ejerlejligheder og 6,1 procent for fritidshuse.

”Faldet i udbudspriserne peger på et trængt boligmarked, men det har ikke været tilstrækkeligt til at få køberne på banen. Det lægger et ekstra pres på sælgerne,” siger underdirektør i Realkreditrådet Peter Jayaswal.

I gennemsnit ligger den skiltede salgspris for et parcelhus på 130 kvadratmeter på 1,9 millioner kroner, hvilket er 50.000 kroner mindre end sidste år.

Ingen kommentarer: