torsdag den 15. september 2011

Rente på 1,5 % det næste år


Boligejere og boligkøbere har udsigt til lave renter det næste års tid – i hvert fald. Det vurderer Realkredit Danmarks økonomer, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) for nylig valgte at fastholde renten på 1,5 %.

”Vores umiddelbare vurdering er, at ECB vil fastholde renten uændret på 1,5 % over det næste års tid, og dermed ikke foretager en fuldstændig zig-zag kurs efter renteforhøjelserne i april og juli,” siger Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

De historisk lave renter giver de danske låntagere rigtig gode kort på hånden for at optimere deres private økonomi. For det første er det ikke kun FlexLån®, der er historisk billige. Også de fastforrentede lån er særdeles billige set i en historisk kontekst, og det 30-årige 4 % lån står i en relativ attraktiv kurs på ca. 97,5.

Kombineret med lavere priser på huse, sommerhuse og lejligheder, er udsigten til et stabilt, lavt renteniveau en rum tid frem præcis det, boligmarkedet har brug for lige nu, vurderer home:

”Uanset temperament, er der nærmest frit valg på alle hylder i forhold til billige finansieringsmuligheder, hvis man ønsker at købe bolig nu,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig råder desuden til, at danske låntagere overvejer at udnytte det meget lave renteniveau til at sikre en særdeles billig ydelse over en længere årrække - det kan være via F3-lån, F5-lån eller fastforrentede lån.

Ingen kommentarer: