tirsdag den 23. august 2011

Boligpakke godt nyt for købere, sælgere og markedet generelt


Boligejere og kommende boligejere må være glade for, at regeringen såvel som opositionen har fået øjnene op for behovet for politisk ro omkring boligejernes økonomi. At begge sider af folketingssalen på kort sigt samtidig vil lempe de statslige afgifter i forbindelse med bolighandler er positivt.
Afgiftslempelser er isoleret kun et lille men vigtigt skridt på vejen mod et bedre boligmarked.

Renten er nu historisk lav og huspriserne er meget attraktive, så med reduktion i afgifterne til staten er der skabt et noget bedre klima for bolighandler. Det er og bliver den langsigtede stabilitet omkring boligejernes økonomi, der er behov for. I den sammenhæng er afgiftslettelserne et vitamintilskud, der kan bidrage til at etablere den fornødne ro.

Vi må vente lidt på den endelige ordlyd, indtil boligpakken vedtages. Men som det ser ud nu, suspenderes tinglysningsafgiften. Desuden fritages nye boligkøbere for betaling af ejendomsværdiskat og grundskyld frem til 2013.

Lempelserne er i første omgang en fremstrakt økonomisk håndsrækning til de kommende købere - og dermed har flere sælgere udsigt til et hurtigere salg. Alt i alt en kærkommen pakke til boligmarkedet.

Lone

Ingen kommentarer: