fredag den 19. august 2011

49-årige køber sommerhuse


Sommerhuskøbere slår typisk til lige før, de runder et blødt hjørne i livet, nemlig 50 år

En opgørelse fra home viser, at sommerhuskøberne i snit er 49 år. Og det er ikke en tilfældighed.

”Det er den alder, hvor man typisk er veletableret - både i livet og i helårsboligen. Derfra er der et godt økonomisk overblik. Samtidig er man nået til et punkt i livet, hvor man i højere grad end tidligere tager ansvar for at samle familien,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sommerhuskøbere vil bruge sommerhuset som samlingssted for børn og børnebørn, men mange tænker også fremad og vil bruge huset, når de takker af på arbejdsmarkedet. De generelle reglerne siger, at hvis man har ejet sommerhuset i minimum otte år og er pensionist, så må man bruge sommerhuset som helårsbolig.

Ønsker man sådan en bolig, kan det være et godt tidspunkt at slå til på.
”Det er bedre at købe sommerhus i dag end i 2005. Man får mere for pengene. Men omvendt er det langt sværere at få lov til at gøre det (købe) i dag,” siger økonomisk rådgiver Kim Valentin fra Finanshuset Fredensborg til avisen.

home fremhæver, at mange boligejere trods faldet i huspriserne fortsat har en solid friværdi i deres helårshus, som de kan bruge til at finansiere sommerhuset.

Ingen kommentarer: