tirsdag den 26. juli 2011

Boligejere vil vide hvor der er vådt

Boligejere og -købere vil se de blå pletter på landkortet. De massive oversvømmelser – senest i hovedstadsområdet – viser, at oversvømmelser efter skybrud er en reel risiko

Hele boligkvarterer og byer risikerer at blive stemplet som risikoområder, og det kan hverken boligejere eller –købere være tjent med.

”Som det er i dag, bliver boliger mistænkeliggjort, selv om de slet ikke er i risikozonen for oversvømmelser,” siger Henrik Hauthorn Jensen, informationsmedarbejder i home.

home har tidligere lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmerne af sit boligpanel, der overvejende består af boligejere. Hele 93 procent svarede, at de ønsker et offentligt tilgængeligt kort, der viser præcis hvor i landet, huse er i risikozonen for at blive ramt af oversvømmelser.

”Et kort vil være godt, hvis det kan give de huse, der ikke er i risikozonen, det blå stempel,” mener Henrik Hauthorn Jensen.

Et risikokort kan evt. kombineres med den nuværende oplysningspligt i tilstandsrapporten, hvor boligejere, der sætter til salg, skal oplyse om tidligere problemer med opstigende kloakvand og oversvømmelse af grunden. Ligger et hus så uheldigt, at det gentagne gange har været udsat for oversvømmelse, kan det være meget svært at sælge, vurderer home.


Sådan får boligkøbere i dag besked om oversvømmelse

I tilstandsrapportens ”Sælgers oplysninger om ejendommen” skal sælger i pkt. 0.6 og 0.7 svare på:

Er der problemer med opstigende kloakvand eller tilstoppede kloakker? Hvis ja, hvor?

Er grunden periodevis oversvømmet? Hvis ja, hvor?

Ingen kommentarer: