fredag den 6. maj 2011

Flere boligejere betaler terminen til tiden

Rudekuverten bliver åbnet, og regningen ekspederet. Flere husejere betaler deres rente og afdrag, som de skal og til tiden, viser en ny opgørelse fra realkreditinstitutterne.

Mod slutningen af 2009 var der 0,6 %, der var bagefter med lånet, mens de seneste tal viser et fald til 0,39 % ved udgangen af 2010. Det svarer til, at cirka 6.000 boligejere aktuelt har problemer med at klare sine terminer mod cirka 9.000 boligejere året før.

Realkredit Danmark glæder sig over, at de spirende forårstegn i dansk økonomi også gør sig gældende for de danske boligejere. Forklaringen er blandt andet, at arbejdsmarkedet nu er mere stabilt, og at mange familier har fået en stor fremgang i deres indkomst i løbet af 2010 på grund af lave renter og lettelse i skatten.

Ifølge Realkredit Danmark vil udviklingen smitte positivt af på antallet af tvangsauktioner i 2011. Problemer med terminsbetalingerne vil typisk være et af de første skridt mod en tvangsauktion. Antallet af tvangsauktioner er siden januar 2010 faldet med 11,6 %, viser tal fra Danmarks Statistik.

Nyhed falder på tørt sted
Ifølge ejendomsmæglerkæden home falder den positive nyhed på et tørt sted. Der hersker fortsat hersker en betydelig usikkerhed blandt boligkøberne, selv om mange økonomiske faktorer peger i den rigtige retning, forklarer kommunikationschef Mads Ellegaard.

Det vigtigste parameter er udviklingen på arbejdsmarkedet, og selv om der næppe er udsigt til større jobfest, så er der tydelige tegn på, at stabiliseringen af arbejdsmarkedet vil fortsætte, og at vi endda kan komme til at se en mindre fremgang i beskæftigelsen i løbet af i år og til næste år, fremhæver Realkredit Danmark.

Ingen kommentarer: