onsdag den 25. maj 2011

Boligkøbere er aktive - på nettet


Antallet af besøg på home.dk nærmer sig igen 400.000 om ugen.

De fleste boligkøbere stiller sig for tiden tilfredse med ’at kigge på vinduer’ foran pc’en. De surfer huse og lejligheder på nettet i stor stil - men holder sig tilbage med ’at gå til kasse 1’.

Nye tal for trafikken på home.dk viser, at boligkøberne er mere aktive foran skærmen. Og det positive er, at der er tale om flere nye brugere, der ikke tidligere har været aktive.

Interessen på nettet løfter sig altså lige nu. Tallene fra Google analytics viser, at home.dk igen ligger over 390.000 besøg om ugen - efter et dyk i april, hvor blandt andet påsken trak ned.

”Vores opgørelse viser, at danskerne er interesserede i at skifte bolig. Men i øjeblikket er der ikke så mange, der sætter handling bag, da boligsalget ikke løfter sig tilsvarende. Køberne er fortsat tilbageholdende, men vores adfærd på nettet antyder, at vi faktisk har lyst til at flytte, og at der er et opsparet behov,” siger kommunikationschef i home Mads Ellegaard.

Økonomien i bedring
Han vurderer, at det er en udbredt usikkerhed blandt os danskere, der også får boligkøberne til at forholde sig afventende:

”Danskerne er usikre på, hvordan et valg vil påvirke den økonomiske politik. Dels om boligbeskatningen vil ændre sig, men også hvordan ens privatøkonomi vil blive påvirket af eventuelle reformer,” siger Mads Ellegaard og fortsætter:

”Renten er også et emne, som køberne altid har meget fokus på. Den er steget lidt, men folk glemmer, at det faktisk skyldes, at samfundsøkonomien overordnet er i bedring,” siger Mads Ellegaard.

Han mener, at danskerne – og boligkøberne – har en tendens til at fokusere på det negative og overse de positive signaler, der trods alt har vist sig i de seneste måneder:
”Jobmarkedet er stabilt, arbejdsløsheden har toppet, og Danmarks økonomi er i bedring. Det er positive tendenser, men det drukner, fordi danskerne er meget fokuserede på den politiske situation,” siger Mads Ellegaard.

Gave til førstegangskøbere
home-chefen peger på det svulmende boligmarked som en gave til især førstegangskøbere og folk med mulighed for forældrekøb, der har en sjælden chance for gode køb.
”De har alle muligheder for at vælge. Priserne er faldet, og renten er, selv efter de annoncerede stigninger, historisk lav. Førstegangskøbere har bedre vilkår, end de har haft længe,” siger Mads Ellegaard.

Ingen kommentarer: