fredag den 29. april 2011

Vi flotter os i haven – også til glæde for tyvene


Det er ikke længere havemøbler i hvid plast, en rusten grill og en havelampe på tilbud, der står på terrassen. Design og god kvalitet er også rykket uden for i haverne, og det sætter tyvene pris på.

Topdanmark modtager i stigende grad anmeldelser om stjålet haveinventar - noget man stort set ikke tidligere fik anmeldelser om.

”Danskerne fylder i dag ikke blot deres hjem og sommerhus med lækre møbler. De bruger også flere penge på indretningen af haven. I gamle dage da alle havde hvide plastikstole i haven, var der ingen, der løb med dem, men i dag køber folk dyre havemøbler og udendørs PH lamper. Det gør tyvenes arbejde endnu lettere – de behøver ikke engang bryde ind i huset,” siger skadeschef Susanne Møllegaard i Topdanmark.


Skaber god stemning
Ifølge ejendomsmæglerkæden home er der gode forklaringer på, hvorfor danskerne også indretter sig godt – og i nogle tilfælde dyrt – i haven.

”Behagelige møbler og stemningsfulde lamper er med til at give haven karakter af et opholdssted. En have, der er indrettet med hyggekroge og terrasser, virker ekstra indbydende, og det skaber en god stemning – at her har man lyst til at opholde sig. Og det betyder meget for mange nuværende boligejere og kommende købere,” siger Mads Ellegaard, homes kommunikationschef.

Topdanmark opfordrer boligejerne til at tage nogle forholdsregler.

”Først og fremmest bør man altid pakke sine dyre havemøbler og grillen væk, når man ikke bruger dem. Og så er det en god idé at installere tænd- og sluklamper i haven, så tyvene i det mindste ikke uforstyrret kan afinstallere den dyre udendørs PH lampe,” siger skadeschef Susanne Mølgaard.

Er man alligevel uheldig, er det værd at overveje, om det er besværet værd at have så dyre lamper i haven, for ifølge Topdanmark kommer tyven ofte igen.

1 kommentar:

udsalg havemøbler sagde ...

dejligt billeder! Jeg kan godt lide mørke møbler hvad mærke er det?