tirsdag den 12. april 2011

Tvangsauktioner faldt 9 % i marts

Danske boligejere vinder mere og mere økonomisk fodfæste i kølvandet på finanskrisen. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af tvangsauktioner faldt fra 433 i februar til 392 i marts. Det svarer til et fald på 9 %. Også over de seneste 12 måneder har antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner været faldende. Tilbage i marts 2010 lå antallet af tvangsauktioner på 513.

”Samlet set kan vi konkludere, at antallet af tvangsauktioner umiddelbart ser ud til at have toppet tilbage i starten af 2010 på et væsentligt lavere niveau end tidligere frygtet, og langt fra de niveauer, vi så under boligmarkedskrisen i dansk økonomi tilbage i starten af halvfemserne,” siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark i en kommentar til de nye tal.

Han mener blandt andet udviklingen skal ses i lyset af en mere gunstig udvikling på arbejdsmarkedet end tidligere vurderet - den officielle arbejdsløshed er i øjeblikket omkring 110.000 fuldtidsledige, og der var enkelte økonomiske prognoser, der spåede denne op i omegnen af 200.000 personer, da krisen var på sit højeste.

Ifølge home er det en god nyhed for boligejerne og boligmarkedet, da et almindeligt boligsalg altid er at foretrække frem for en tvangsauktion. For den enkelte boligejere giver et almindeligt salg en bedre pris og dermed et bedre udgangspunkt for at komme videre.

Den store udbredelse af FlexLån® og afdragsfrie lån spiller ifølge Realkredit Danmark en særdeles vigtig rolle, da de rekordlave renter hos centralbankerne hurtigt blev omsat i rekordstore rentebesparelser i husholdningerne. Selve muligheden for at sætte afdragene i bero har også givet en hjælpende hånd til de danske familier, der er blevet ramt af ledighed, hvilket kan have været med til at holde en tvangsauktion fra døren.

Ingen kommentarer: