onsdag den 27. april 2011

Huspriser bryder tre måneder med fald

Sidste måneds husprisindeks fra home og Danske Bank viser, at salgspriserne på huse og rækkehuse steg i marts - efter tre måneder med fald.

I marts steg handelspriserne på enfamiliehuse steg med 0,4 % på landsplan (sæsonkorrigeret) i forhold til februar - målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Den lille stigning i huspriserne bryder dermed de seneste tre måneders faldende huspriser.

Stigningen i marts ændrer dog ikke ved, at huspriserne er knap 3 % lavere end i november sidste år, hvor de seneste måneders fald blev indledt. Når man indregner marts måneds stigning i huspriserne, så ligger huspriserne på landsplan dog fortsat omkring 3,5 % højere sammenlignet med bunden i maj 2009.

”De seneste tal fra home husprisindeks viser, at vinterkulden er drevet over, og at forårssolens første stråler nu rammer boligmarkedet. Det er dog endnu for tidligt at udtale sig om, hvor varm sommeren bliver,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

Han ser tegn til, at flere huskøbere ikke har lyst til at vente længere på at komme videre med deres boligplaner:

”Vi ser en tendens til at folk, der over længere tid har forholdt sig afventende overfor at købe bolig efterhånden er trætte af at vente og nu realiserer boligdrømmen. Boligkøbere får da også mere for pengene end tidligere,” siger Mads Ellegaard og påpeger, at køberne også har rekord mange boliger at vælge imellem.

home husprisindeks og home ejerlejlighedsprisindeks er landets mest aktuelle statistikker over udviklingen på boligmarkedet. De to indeks over salgspriser udarbejdes hver måned i samarbejde med Danske Bank på baggrund af handler gennemført i home.

1 kommentar:

Atlas Financial Service sagde ...


Lån fra $ 5000 til $ 50.000
Alle accepterede kredittyper
Modtag en låneafgørelse på få minutter
Få midler direkte til din bankkonto
Brug lånet til ethvert formål .kontaktinfo
E-mail: atlasloanfirm@outlook.com
whatsapp: + 1 (443) 345-9339