fredag den 4. februar 2011

Afslag kan give bagslag


Skarp og realistisk udbudspris er vigtig.
Prisnedsættelser kan i nogle tilfælde forlænge en boligs salgstid. Derfor er det efter min opfattelse ikke til gavn for dit boligsalg, hvis du fra start går ud med en høj udbudspris og efterfølgende skruer ned for prisen på salgsskiltet.

Vi har hos home LBH gennem de seneste par år overtaget en del enheder fra vores kollegaer i andre ejendomsmæglervirksomheder, der ikke har kunnet sælge boligerne indenfor formidlingsperioden. Har prisen været urealistisk høj, har vi tilrettet den og igen fået aktivitet omkring boligen, så køber og sælges i sidste ende kan mødes.

Nogle boligsælgere har urealistiske forventninger, og derfor må vi ind imellem sige nej til en opgave. Hellere det end vi tager den ind til en pris, som vi mener er for høj, for hverken sælger eller ejendomsmægler har noget ud af en for høj udbudspris.

Som sælger risikerer man, at det koster ekstra tid - og måske endda en lavere handelspris, for det er vores erfaring, at hvis sælgere satser med en for høj udbudspris, så tvinges de ofte til prisnedsættelser. Det kan anspore køberne til at gå efter endnu større afslag, og dermed kan salgsprisen ende under den pris, man ellers kunne have opnået ved at gå ud med en realistisk pris fra start. Sådan fungerer boligmarkedet lige nu.

Købere og sælgere er generelt kommet tættere på hinanden gennem de seneste 18 måneder, og efterhånden har vi igen fået stabilitet i det regionale boligmarked. Men det er afgørende for boligsalget, at afstanden ikke øges igen.

Lone

Ingen kommentarer: