tirsdag den 18. maj 2010

Nye regler for energimærke

Fra den 1. juli skal der foreligge energimærkning af alle boliger, der udbydes til salg i Danmark. Med andre ord kan en bolig ikke annonceres til salg, før mærkningen er foretaget og den bygningssagkyndige har udarbejdet energimærket.

Normalt tager det et par uger fra bestilling til energimærket foreligger. Det skal kommende boligsælgere være opmærksomme på. Man kan ikke underskrive en aftale med en ejendomsmægler om onsdagen og så forvente, at boligen er til salg på nettet om søndagen. Energimærket er et krav – også ved salg af lejligheder.

Boliger uden energimærke, der allerede er udbudt til salg, vil blive trukket tilbage såfremt der ikke den 1. juli foreligger et gyldigt energimærke.

Boligens energimærke ligner det, vi kender fra for eksempel køleskabe eller biler. Det indeholder en oversigt over det forventede forbrug, og der medfølger som regel også forslag til energiforbedringer.

Hos home hilser vi de nye regler velkomne, da klima og energi er et stadigt vigtigere parameter for mange boligkøbere. Mærket er med til at sikre, at de boligsælgere - der har gennemført energibesparende foranstaltninger - får et hurtigere salg og en forholdsmæssig bedre pris for boligen. Det har de ærligt talt også fortjent.

Lone

Ingen kommentarer: