fredag den 11. juni 2010

Et balanceret boligmarked


Den seneste opgørelse fra Realkreditrådet viser, at der siden årsskiftet er kommet 7.000 flere boliger til salg på landsplan. Det viser tydeligt, at danskerne igen tror på fremtiden, når flere begynder at sætte deres boliger til salg. Samtidig kan der registreres flere handler, og salgspriserne er også steget siden bundniveauet i 2009.

Meget tyder dermed på, at den negative udvikling på boligmarkedet er forbi for denne gang. Markedet er ved at rette sig, og der er kommet bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, mellem sælgers forventninger og købers formåen, mellem antallet af fremvisninger og antal effektuerede handler - og ikke mindst mellem udbudspriser og salgspriser!

Vi har været gennem seks-otte år med kraftige udsving. Først en lang periode med voldsom efterspørgsel og markant stigende priser, derefter nogle år med lav efterspørgsel og store prisfald. Denne lidt usunde udvikling ser nu ud til at være afløst af stabilitet og et balanceret boligmarked. Det er ærligt talt godt nyt – for boligejerne, for førstegangskøberne og for nationaløkonomien.

Lone

Ingen kommentarer: