onsdag den 9. december 2009

Energirenovering i fokus

Der er ingen tvivl om, at vi i tiden fremover skal tænke mere på, hvad vi bruger energien til. Vi bliver simpelthen nødt til at gå vores forbrugsvaner efter i sømmene. Og da vores boliger står for hovedparten af energiforbruget, er det vel meget naturligt, at vi starter der.

Blandt andet derfor står home og vores samarbejdspartnere - Energisparebolig.dk og byggespecialisten Saint-Gobain – gået sammen om en konkurrence, der løber samtidig med klimatopmødet.

Målet er at sætte fokus på energirigtige boliger, og det gør vi med verdens første lavenergilegehus, Playhouse, som du kan vinde ved at gå ind på www.home.dk – du kan deltage frem til 17. december. Dagen efter udtrækker vi vinderen.

Huset er stort nok til at fungere som et flot og lunt gæsteanneks og er tegnet af det berømte arkitektfirma C.F. Møller. Det bliver uden tvivl gadens flotteste og mest energirigtige legehus, men også det mest energirigtige hus målt op imod de fleste helårshuse på vejen.

Verdens første legehus og gæsteanneks er håndbygget af avancerede materialer som et ultra-lavenergihus. Huset er isoleret så godt, at du i princippet vil kunne opvarme det med en håndfuld stearinlys, også selv om det er koldt udenfor. Saint-Gobain kalder det ”Playhouse”, fordi det er et legehus for børn og voksne – eller et anneks for dine weekendgæster.

I mine 10 home-forretninger er vi ligeledes i fuld gang med en omfattende klimarenovering, der munder ud i overraskende store besparelser – ikke kun i mindre CO2-udledning, men også i betydeligt færre udgifter til energi. Vi har blandt andet udskiftet vores gamle lokale servere med en ny stor central server. Vi har også udskiftet belysningen i forretningerne og indkøbt nye strømbesparende bærbare pc’er. Samtidig arbejder vi konstant på at gøre vores dokumentbehandling elektronisk, så vores papirforbrug er ligeledes faldet drastisk.

Ikke alene er det en økonomisk besparelse på adskillige hundrede tusinde kroner, men det har også været en øjenåbner for mig at opdage, at man faktisk kan gøre utroligt meget for at indskrænke CO2 udslippet.

Vores erfaringer giver vi naturligvis videre til køberne og sælgerne af de boliger, vi formidler. For energi bliver et af de helt afgørende parametre for bolighandler de næste mange år.

Ingen kommentarer: